Catalunya Diari

La quarta Mostra de Vins i Caves de proximitat torna a Agramunt

La quarta Mostra de Vins i Caves de proximitat torna a Agramunt| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

Agramunt acollirà aquest dissabte la quarta edició de la Mostra de Vins i Caves de proximitat, un certamen on 23 bodegues i cellers elaboradors de vi de les comarques lleidatanes de la DO Costers del Segre oferiran de les 17.00 hores i fins a la mitjanit degustacions als assistents.

Els visitants podran trobar a més dels cent vins i caves, productes gastronòmics que s'elaboraran en una dotzena d'estands. I com a novetat d'aquesta edició, s'oferiran tallers de degustacions de vi amb pernil de gla anomenats '3-3-3': tres vins, tres textures, tres sabors. Una activitat que anirà a càrrec del mestre tallador de pernil, Joaquim Iglesias amb sommeliers.
 

L'objectiu de la Mostra de Vins i Caves de proximitat d'Agramunt, organitzada per l'Associació Festa, Gastronomia i Cultura amb el suport de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l'Urgell, l'Ajuntament d'Agramunt, Costers del Segre i l'INCAVI,  és donar a conèixer el dinamisme del vi, del cava i de l'escumós de les comarques de Lleida en un ambient diferent buscant la proximitat amb el consumidor.


 


Cal recordar que també està prevista una ruta d'enoturisme on els visitants podran gaudir de diferents maridatges fent turisme cultural i patrimonial pel centre històric d'Agramunt.
 
Entre les activitats programades destaquen aquelles dirigides als més petits i que són novetat aquest any, com el taller 'Despertem els sentits!', un taller d'aromes per a infants de 7 a 11 anys i que es realitzarà a les onze del matí de dissabte. I per tal de despertar el sentit de l'olfacte, també s'ha organitzat pel públic adult un taller d'anàlisi sensorial i tast amb productes com la xocolata, el formatge i la cervesa. També un taller de maridatge de vi DO Costers del Segre i coques de recapte d'Agramunt.
 
La mostra finalitzarà amb el 42è Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma i amb un concert de nit amb Videterra BTR.
 
Segons els organitzadors, l'any passat unes 8.000 persones van visitar la mostra.


Comentaris

envia el comentari