Catalunya Diari

La residència d'Agramunt clausura les habitacions de la planta baixa

La residència d'Agramunt clausura les habitacions de la planta baixa| Text i fotografies: Laura Biela

El Consell d'Administració de la residència Ribera del Sió d'Agramunt ha decidit clausurar definitivament les habitacions ubicades a la planta baixa del centre, després de que el passat dimarts quatre usuàries morissin ofegades al desbordar-se el riu Sió.

Josep Esteve, un dels membres del Consell d'Administració, ha explicat que consideraven la planta baixa com la "joia de la corona", ja que conectava directament amb el jardí i mai s'haurien pogut imaginar que passés una cosa així.

Des del centre calculen que la planta no estarà operativa fins d'aquí "un mes i mig o dos". En aquest espai s'hi ubicava la cuina, la capella, el menjador, la sala de rehabilitació i la perruqueria, dependencies que seguiran ocupant el mateix lloc, un cop s'hagin arreglat els desperfectes.

Avisos insuficients
Tant l'Ajuntament d'Agramunt com la pròpia residència consideren que els avisos rebuts sobre la intensistat de pluja de dilluns i el desbordament del riu Sió van ser insuficients i per això "no van tenir marge de maniobra". L'alcalde de la localitat, Bernat Solé, ha volgut deixar constància que ell havia rebut un avís a les 23.00 hores sobre pluges intenses a les Garrigues, però en cap cas feien referència a la conca del riu Sió o a la comarca de la Segarra. "El següent avís ja me'l va donar la Policia local, indicant-me que estava entrant aigua al a residència", ha explicat.

Pels danys sofert tant la residència com una cinquantena d'habitatges pròxims al centre, l'alcalde demanarà la tramitació de declaració de zona catastròfica.

Permisos en regla
A dia d'avui, la residència no es podira construir al lloc on està ara. Pero al 2002, quan es van demanar els permisos per inicar el projecte, sí. Aquesta normativa es va reformar a l'any 2010 i en cap moment es va demanar alguna modificació estructural de l'edifici per tal de complir amb la normativa.

L'alcalde ha volgut traslladar a les administracions competents, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i el Govern, que ''esclareixin'' si el procediment administratiu a l'hora de fer la residència es va fer bé tot i que ''a priori sembla que així va ser''. En aquest sentit, també s'ha remès a aquestes administracions a l'hora de determinar si en un futur caldrà o no fer algun tipus de modificació a la residència després del que ha passat.


Comentaris

envia el comentari