Catalunya Diari

La Rialp Matxicots arriba a la 3a edició amb rècord d'inscripcions

La Rialp Matxicots arriba a la 3a edició amb rècord d'inscripcions| Redacció - Fotografia: Patronat de Turisme - Diputació de LleidaLa Rialp Matxicots consta de tres curses que es desenvolupen en un paisatge únic i de gran bellesa i que passa pels diferents pobles que formen el municipi de Rialp, a la comarca del Pallars Sobirà, al Pirineu de Lleida. Les tres categories són la Rialp Matxicots Extrem, de 82 quilòmetres i un desnivell positiu de 7.000 metres; la Rialp Matxicots Marató, de 42 quilòmetres i 3.400 metres de desnivell positiu, i la Rialp Matxicots Popular, de 15 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu.

Com a novetat, enguany els corredors de les proves extrem i marató pujaran al Serrat de Posa, des d’on podran contemplar vistes espectaculars de la vall d’Àssua, el Batlliu de Sort i el poble de Rialp. Els punts de pas de la Rialp Matxicots, en la categoria reina, és a dir, l’extrem, són Rialp, Sorre, Llessui, Cabana del Pastor, Montsent de Pallars (2.883 m), Entremont, Montorroio, Pas de Mainera, Portella, Mare de Déu de la Montanya, Caregue, Escàs, Serrat de Posa, Surp, Local Caçadors, Rodès, Botella, Sant Romà de Tavèrnoles, Pont de Gulleri, Roní, Corba d’Aulo, Hotel Port Ainé, Pic de l’Orri (2.460 m), Font de la Seu, Beraní, Sant Joan de Colinos i Rialp.

Per motius de seguretat i bon funcionament de la cursa, una setmana abans de la disputa de la competició l’organització ha tancat inscripcions amb una xifra rècord de 458 participants. D’aquests atletes, 150 correran la cursa Extrem; 154, la Marató, i 154, la Popular. La Rialp Matxicots és la cinquena i darrera prova del Correpallars-I Lliga Pallaresa de Curses de Muntanya.

Programa d'activitats
Divendres, 14 de setembre:
- Recollida de dorsals, Plaça de les Antigues Escoles, de 18.00 a 21.00 hores.
- Briefing, Ajuntament de Rialp, 21.15 hores.

Dissabte, 15 de setembre:
- Recollida de dorsals, Plaça de les Antigues Escoles, de 4.30 a 5.15 hores.
- Control de material, de 4.45 a 5.15 hores.
- Control de sortida, 5.00 hores.
- Sortida de la Rialp Matxicots Extrem, 5.30 hores.
- Sortida de la Rialp Matxicots Marató, 6.00 hores.
- Tancament arribada de la Rialp Matxicots Marató, 20.00 hores.

Diumenge, 16 de setembre:
- Recollida de dorsals, Plaça de les Antigues Escoles, de 8.00 a 8.30 hores.
- Tancament arribada de la Rialp Matxicots Extrem, 5.30 hores.
- Sortida de la Rialp Matxicots Popular, 9.00 hores.
- Lliurament d’obsequis de la Rialp Matxicots Extrem i Marató, 15.00 hores.
- Dinar de comiat, 15.00 hores.


Comentaris

envia el comentari