Catalunya Diari

La Setmana Santa 2014 registra més mobilitat i menys morts que l'any passat

La Setmana Santa 2014 registra més mobilitat i menys morts que l'any passat| Redacció - Fotografia: Laura Biela

Des de l’inici de la Setmana Santa, el passat divendres 11 d’abril, i fins a les 20.00 hores d’aquest dilluns, hi ha hagut 2 accidents mortals amb 2 morts en 24 hores, un 33% menys que l’any, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

El director de l’SCT, Joan Josep Isern, ha destacat que aquesta xifra “és la més baixa d’aquest període festiu des que Catalunya té les competències assumides de trànsit”, i ha afegit que "la clau d'aquesta reducció de la sinistralitat és la maduresa dels conductors catalans”.

En els dos sinistres mortals de la Setmana Santa d’enguany van morir dos motoristes. Els accidents van succeir el dissabte, 12 d’abril, a la C-12 a Balaguer i el diumenge 13 d’abril a la GI-603 a l’altura d’Espolla. Ambdós sinistres es van registrar a la primera fase d’aquest període festiu i convé destacar que fins a aquests moments a la segona fase de la Setmana Santa 2014 i al llarg de l’operació retorn no hi ha hagut cap víctima mortal a les carreteres catalanes.

En aquest sentit, la Setmana Santa 2014 ha registrat menys morts que en el mateix període festiu de l’any passat, quan van morir tres persones per accident de trànsit, el que representa un 33% menys. Respecte del 2012, quan es van registrar 12 morts per accident de trànsit, hi ha hagut una reducció del 83%.

Més mobilitat
Aquesta Setmana Santa 2014 ha registrat un increment de la mobilitat a la xarxa viària catalana. A la segona fase d’enguany van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona un 3,26% més de vehicles que l’any passat, un 8,55% més que al 2012 i un 12,26% més que al 2011. Fins a les 20.00 hores d’aquest dilluns 21 d’abril han retornat a l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 508.000 vehicles, un 85% dels 600.000 vehicles previstos fins a les 24.00 h d’avui dilluns. Convé remarcar també que la tornada d’aquest dilluns ha estat marcada pel mal temps, atès que s’ha registrat i s’està registrant pluja a diversos punts del país.

Les vies més transitada durant l’operació retorn d’aquest dilluns de Pasqua han estat l’AP-7 entre Vilafranca del Penedès i el Vendrell, les de la Costa Brava (C-65, C-31 i C-35) i Costa Daurada (N-340 al Vendrell i Altafulla) i també i a l’autovia A-2 entre Tàrrega i Bell-lloc d’Urgell i a l’altura del Bruc. A més dos accidents han provocat afectació viària a la C-31 a Sitges i a la C-14 a Passant i Belltall.

D diumenge 20 d’abril, la mobilitat de retorn es va concentrar a la N-340 entre Tarragona i el Vendrell, a l’A-2 entre Castellet i la Gornal i el Bruc, i a l’AP-7 entre Santa Margarida i els Monjos i Sant Jaume dels Domenys

Per facilitar l’operació retorn i minimitzar les retencions s’han disposat carrils addicionals en el tram sud de l’AP-7 entre Vilafranca del Penedès i la Diagonal de Barcelona (AP-2/B-23), i en el tram nord de la mateixa autopista entre Maçanet de la Selva i la Roca del Vallès. També s’han habilitat transfers a la C-32 a Castelldefels i a Vilassar de Mar. D’altra banda s’ha disposat altres mesures especials a la C-16, C-55 i C-65, a més de l’obertura del carril bus-VAO de la C-58 a tos els vehicles (excepte camions de 7,5 o més tones), independentment del nombre d’ocupants en sentit Barcelona.


Comentaris

envia el comentari