Catalunya Diari

La Seu acull el III Concurs comarcal de cavall pirinenc català

La Seu acull el III Concurs comarcal de cavall pirinenc català| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 Al concurs hi participaran 45 cavalls en les categories de sobrany, terçó i semental pel que fa als mascles, i sobranya, terçona i parella pel que fa a les femelles. La finalitat d'aquest concurs és que els millors exemplars puguin participar al concurs nacional de cavall pirinenc català que enguany tindrà lloc a Puigcerdà (Cerdanya).
 
El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, ha manifestat que "aquest concurs serveix per potenciar el sector primari, sector arrelat al territori, i ajuda a posar en valor un producte de qualitat i de referència". El cavall pirinenc català és una raça equina d’aptitud càrnia que està molt ben adaptada al territori. Pel que fa a l’Alt Urgell, l’Associació de Criadors i Propietaris del Cavall Pirinenc Català compta amb 18 associats, que són propietaris d’aproximadament uns 300 animals.
 
El concurs comarcal de cavall pirinenc català està organitzat per l’Associació de Criadors i Propietaris del Cavall Pirinenc Català de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. A més a més compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Valls de Valira, Montferrer i Castellbò, Pont de Bar, Ribera d'Urgellet, Organyà, L'Oficina Comarcal del DAAM a l'alt Urgell, Unió de Pagesos, Perruqueria i Estètica Heura, Pirineu Automoció-Nissan, Cooperativa Pirenaica, Mafriseu, Casa Bernadí-Embotits Artesans i Carnisseries Mitjana-Navinés, Serveis Ramaders Integrals, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i la FECAPI (Federació de Cavall Pirinenc Català) i la Diputació de Lleida.


Comentaris

envia el comentari