Catalunya Diari

La Seu acull l'11è Mercat Medieval dels Canonges

La Seu acull l'11è Mercat Medieval dels Canonges| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 Un dels punts culturals d'aquest mercat medieval tindrà lloc divendres, 1 de juny,  al pati de la Biblioteca Sant Agustí, amb un concert a càrrec de Malva de Runa, a les 21.30 hores. Pel que fa al concurs de fotografia digital, les fotos que s'hi presentin han d'estar relacionades amb el Mercat Medieval dels Canonges i realitzades en els dos dies que se celebra. Es poden presentar un màxim de 2 fotos per participant que cal fer arribar per correu electrònic [email protected] sota el títol '1r concurs fotografia digital Mercat Medieval dels Canonges'. Les bases del concurs es poden consultar íntegrament al web municipal i al codi Qr que porta incorporat el programa de mà d'aquest mercat que es fa arribar a totes les llars urgellenques. 
 
El regidor de Promoció Econòmica de la Seu, Jordi Pallarès, ha explicat que enguany l'espai del mercat medieval serà el mateix que en la darrera edició, és a dir, el carrer dels Canonges -punt neuràlgic del centre històric de la nostra ciutat-, la plaça dels Oms, el Jardí de la Catedral i el carrer de Lluís de Sabater. Aquests espais englobaran un centenar de parades de productes artesans de tot tipus. Al respecte, Pallarès ha subratllat que davant la gran demanda per part dels artesans de ser presents en aquest mercat medieval, "des de l'Ajuntament s'ha realitzat una selecció tot aplicant criteris de proximitat". En aquest sentit, les parades d'embotits i formatges seran de la comarca de l'Alt Urgell i d'alguna població veïna. 
 
Programa d'activitats 

El programa del Mercat Medieval dels Canonges s'ha elaborat en bona part a través de grups d'animació, artistes i artesans, així com joves monitors de la Seu i del territori, fet que comporta un important estalvi econòmic i alhora s'aconsegueix una gran implicació dels urgellencs en  fer possible aquest esdeveniment. I tot això sense perdre la qualitat dels actes, espectacles i tallers que s'ofereixen en aquesta nova edició del mercat medieval que se celebra a la capital de l'Alt Urgell.
 
L'espectacle inaugural del mercat medieval se celebrarà dissabte a les 12.00 hores amb una cercavila que arrencarà de la plaça dels Oms i protagonitzarà la Colla de Geganters i Grallers de la Seu, els Diables de l'Alt Urgell, el grup de medievals Ministrers de l'Aixada, els cavallers i les ballarines de Drakònia, el cavall Pegasus, i amb la música de Pep Lizandra i Arboliach. I a les 19.00 hores, se celebrarà un torneig medieval a càrrec de l'Associació cavallista de l'alt urgell, que tindrà lloc al camp de sorra situat a tocar de l'aparcament Doctor Peiró.
 
Durant tot el cap de setmana hi haurà també passejades amb poni per la plaça dels Oms, a càrrec de l'Hípica de Sant Antoni; també trobarem per als més petits l'espai de jocs medievals Medievàlia, i un campament medieval amb Drakònia, al Jardí de la Catedral; danses medievals a càrrec de l'esbart dansaire d'Andorra la Vella; espectacles de danses amb espases i foc, i lluites de cavallers, i dansa del ventre a càrrec de Samarkanda.
 
Tallers infantils
A més a més, durant el dos dies de mercat medieval es realitzaran tallers infantils de cistelleria, a càrrec de Leonor Jiménez; de papiroflèxia amb Ramon Escobar; de ceràmica, a càrrec de Carme Invernon; de maquillatge de ferides de guerra, amb Meritxell Virgili, i un taller d'escriptura medieval a càrrec de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. 

\r\n  

\r\n
\r\n  
\r\n

Comentaris

envia el comentari