Catalunya Diari

La Seu adjudica a l'empresa SABA la zona blava que es posarà en marxa en les properes setmanes

La Seu adjudica a l'empresa SABA la zona blava que es posarà en marxa en les properes setmanes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 El primer concurs públic d'explotació de la zona blava, que es va realitzar el 10 de desembre de 2012, va quedar desert i, per aquest motiu, des de l'1 de gener d'enguany la Seu d'Urgell no compta amb aquest servei que afavoreix la mobilitat d'aparcament de vehicles a les zones més comercials. Segons fonts municipals, "aquests mesos sense el funcionament de la zona blava han fet evident la utilitat i necessitat d'un instrument com aquest per tal d'afavorir la rotació de vehicles aparcats al centre històric de la Seu".
 
En aquests moments, l'empresa adjudicatària i l'Ajuntament urgellenc estan realitzant els tràmits administratius corresponents per a posar en servei la zona blava en les properes setmanes.
 
Novetats
La principal novetat és la creació de dues zones d'aparcament de zona blava. La zona de més intensitat: carrers Major, Fra Andreu Capella i Lluís de Sabater, el passeig Joan Brudieu, i el carrer Sant Ot i l'avinguda Pau Claris fins a la rotonda de Les Monges, tindran una durada màxima d'aparcament d'una hora i mitja, per a poder aconseguir rotació en l'estacionament dels vehicles en hores de més activitat comercial. Mentre que la resta de carrers amb zona blava es podrà expedir un tiquet per tres hores seguides d'aparcament. Una hora més que fins ara.
 
També està previst que la posada en funcionament del servei de zona blava vagi acompanyada d'una campanya informativa a càrrec de la pròpia empresa adjudicatària.
 
Es mantindrà també el sistema de targeta per a vehicles industrials que ja es venia desenvolupament, així com establir campanyes de promoció d'acord amb els comerciants de la zona.


Comentaris

envia el comentari