Catalunya Diari

La Seu d'Urgell acollirà el primer Aplec Independentista al Pirineu el dia 16 de juny

La Seu d'Urgell acollirà el primer Aplec Independentista al Pirineu el dia 16 de juny| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 Durant la diada, organitzada per Òmnium Cultural de l'Alt Urgell i l'Assemblea Nacional Catalana, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, es desenvoluparan diferents activitats, essent l'acte central la marxa a peu fins la Torre Solsona on tindrà lloc la lectura del manifest. Un cop allí, l'historiador Lluís Obiols explicarà el significat de l'indret per la història de Catalunya.
 
La Torre Solsona, que va exercir un paper destacat en la defensa de la ciutat el 1714, forma part de la ruta que recorre els monuments i espais més emblemàtics i representatius en cada municipi relacionats amb la Guerra de Successió, construïda entorn a la celebració del tricentenari d'aquesta data.
 
Després de l'acció simbòlica a Torre Solsona es retornarà al punt d'origen, on tindrà lloc un dinar popular i un concert de música tradicional.


Comentaris

envia el comentari