Catalunya Diari

La Seu d'Urgell celebra la Festa de la Gent Gran

La Seu d'Urgell celebra la Festa de la Gent Gran| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

programa amb diversos actes

Aquesta celebració, organitzada per la Regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc que encapçala Montserrat Bonet, juntament amb el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, s'iniciarà dimecres 26 de setembre amb una tertúlia a RàdioSeu que s'emetrà a les 12 del migdia i que servirà per presentar el contingut de la festa. Seguirà, a les quatre de la tarda, un campionat de botifarra i brisca al centre cívic El Passeig. La primera jornada de la festa clourà amb un cinefòrum on es projectarà la pel·lícula 'Un cuento chino', de Sebastián Borensztein. Aquesta activitat tindrà lloc a les cinc de la tarda a l'Esplai de la Gent Gran amb entrada gratuïta per gentilesa de l'Obra social 'laCaixa'. 
 
La segona jornada de la festa continuarà dijous 27 de setembre amb un concurs de caçons populars amb música en directe que se celebrarà al centre de dia de la Fundació Sant Hospital a les deu del matí. A les cinc de la tarda, els padrins i padrines urgellencs podran realitzar una sessió de gimnàstica de manteniment amb coreografies al Palau d'Esports que es clourà amb un berenar amb coca. 
 
Visita al Camp Nou 
Per divendres 27 de setembre s'ha organitzat, amb la col·laboració de la Penya Barcelonista Urgellenca de la Seu d'Urgell, una visita al Camp Nou per visitar les instal·lacions esportives i el museu del FC Barcelona. En acabar, els participants es desplaçaran fins al Port Olímpic per a dinar. Aquesta excursió té un cost de 30 euros per persona que inclou transport, visites i dinar. 
 
A les 12 del migdia del dissabte 29 de setembre tindrà lloc una ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana, a la plaça de les Monges de la Seu. El dia continuarà amb una visita guiada pel centre històric de la ciutat que anirà a càrrec dels guies turístics de la gent gran que explicaran els més de 1.500 anys d'història que aglutinen els carrers i edificis més emblemàtics de la Seu d'Urgell. La sortida s'iniciarà al Parc del Cadí a les cinc de la tarda. Cal inscripció prèvia que es pot fer fins el dia 27 al  Consorci d'Atenció a les Persones
 
Salutació de l'alcalde i de la regidora de la Gent Gran 
Per diumenge 30 de setembre, plat fort de la Festa de la Gent Gran, s'iniciaran les activitats a les deu del matí amb una missa solemne a la catedral, presidida per Mossèn Pal que comptarà amb la participació de la coral de l'Esplai de la Gent Gran. A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep. Enguany hi haurà una actuació de la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d'Urgell.
 
A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte central d'aquesta setmana, a la sala de Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet. Tot seguit, la coral de l'Esplai interpretarà l'Himne de la Gent Gran i una havanera. Aquest acte públic es clourà amb l'actuació del grup d'havaneres 'Vallparadís'. I com ja és tradicional, se celebrarà un dinar popular a la sala polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda hi haurà ball popular amb el duet 'Joan i Jordi'. 
 
Dilluns 1 d'octubre, Dia Mundial de la Gent Gran 
Com que el Dia Mundial de la Gent Gran (1 d'octubre) enguany s'escau en dilluns, el programa de la Festa de la Gent Gran s'allargarà un dia més. Per això, per dilluns 1 d'octubre hi ha preparats diversos actes que tancaran la Festa de la Gent Gran 2012. A dos quarts d'onze del matí tindrà lloc una sessió de cant coral a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital i a la Llar de Sant Josep. A les quatre de la tarda se celebrarà un campionat de billar. Per participar-hi cal inscriure's fins el 25 de setembre al centre cívic i a l'Esplai de la Centre Gran. 
 
El programa de la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell es clourà amb una ruta del formatge a l'Espai Ermengol que s'iniciarà a les sis de la tarda, on els padrins i padrines visitaran el museu del formatge, podran visionar un audiovisual informatiu de la Cooperativa Cadí i podran degustar productes alimentaris de Cadí. 


Comentaris

envia el comentari