Catalunya Diari

La Seu d'Urgell esdevé aquest cap de setmana capital de les curses de muntanya al Pirineu català

La Seu d'Urgell esdevé aquest cap de setmana capital de les curses de muntanya al Pirineu català| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 Aquesta cursa és puntuable pel Circuit de Curses d'Ultraresistència per Muntanya 2014. Durante la presentació, ha estat present l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el director de la cursa, Albert Vilana; i el president de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), Xavi Escribà. Batalla ha volgut subratllar que “la Cadí Trail forma part de l'estratègia de situar la Seu d'Urgell com a referent en els esports a la natura del sud d'Europa, ja que l'entorn natural de l'Alt Urgell és un espai magnífic per celebrar aquests tipus de curses”. Així mateix, també ha manifestat que la cursa “ens ajuda a esborrar els 'murs' que hi pugui haver entre la Seu d'Urgell i el Cadí. La Cadí Trail ens permet descobrir aquestes rutes existents al voltant del Cadí. Que la relació entre la Seu i el Cadí tingui una connexió amb accessos naturals”. I ha afegit: "La Cadí Trail ha produït aquest efecte molt important tant des del put de vista natural, esportiu com turístic, és a dir, que des de la seu tinguem una visió no només contemplativa sinó que també una visió activa del Cadí”.
 
Enguany la Cadí Trail celebra la seva segona edició després que l'any passat va celebrar-se la primera edició amb un gran èxit organitzatiu i de participació. El seu director, Albert Vilana, ha volgut mostrar el seu agraïment a la UEU de com ha treballat en la cursa, i també ha volgut agrair d'una manera especial al treball dels voluntaris, així com als ajuntaments per on transcorre la cursa i al mateix Parc Natural del Cadí-Moixeró. Vilana ha reiterat que la Cadí Trail “és un projecte fet amb il·lusió de mostrar un dels atractius de l'Alt Urgell, la Serra del Cadí, en tota la seva extensió”.
 
Respecte als participants, Vilana ha destacat que el 90% dels corredors són de fora de l'Alt Urgell i la Cerdanya “fet que demostra que s'està aconseguint dinamitzar l'entorn i fer-lo conèixer arreu”. Al respecte, el director de la Cadí Trail ha destacat que a data d'avui ja estan plens alguns dels hotels de la zona de cara el cap de setmana del 26 i 27 de juliol.
 
Des d'un punt de vista tècnic cal assenyalar que tots els corredors que participin a la Cadí Ultra Trail portaran a sobre un geolocalitzador que permetrà tant als organitzadors com als familiars i amics saber per on passa cada esportista en qualsevol moment de la cursa. “Això comporta seguretat per als esportistes i alhora dóna espectacularitat a la cursa”, ha assenyalat Vilana.
 
Per la seva part, Xavi Escribà, president de la UEU, ha volgut destacar que enguany la Cadí Trail presenta millores en el seus dos circuits respecte l'edició zero i ha remarcat que “el motor de la cursa és el territori que és brutal pel trail running”. Escribà també ha explicat que des de la UEU s'estan arranjant camins a través de la feina voluntària de moltes persones i “això quedarà per la gent del territori”. El president de la UEU també ha remarcat la feina dels 60 voluntaris.
 
La Cadí popular
La Cadí Trail presenta enguany com a novetat la Cadí Popular, una cursa de 10 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu adreçada als joves i la gent del territori que vulgui participar en la prova però amb un recorregut més accessible. La cursa sortirà de la Seu d'Urgell a les 09.00 hores i pujarà fins a la Bastida pel serrat de Cantacorbs. En aquest punt hi haurà l'avituallament. Els participants tornaran a la capital urgellenca resseguint el recorregut de la Cadí Trail (42,5 km).
 

La inscripció per a la Cadí Popular té un preu de 10 euros i és apta per a tothom. L'objectiu dels organitzadors és que tothom pugui viure l'ambient de la Cadí Trail. La prova puntuarà en la categoria 'xics' (12 a 15 anys) del Cadí Circuit Fer de Curses per Muntanya.Comentaris

envia el comentari