Catalunya Diari

La Seu d'Urgell organitza el primer Festival del Joc del Pirineu

La Seu d'Urgell organitza el primer Festival del Joc del Pirineu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i Cheap Films han organitzat per als dies 2, 4, 5 i 6 de novembre el primer Festival del Joc del Pirineu, que es desenvoluparà en cinc espais de la ciutat, adreçat a totes les edats i amb un gran ventall d'activitats, totes elles gratuïtes. 

Així, aquest nou certamen s'inaugurarà el pròxim dimecres 2 de novembre, en un acte que se celebrarà a la sala la Immaculada, a les 19.00 hores, a càrrec d'Oriol Comas, comissari de la Fira Dau de Barcelona, el certamen del joc més important del país en el que està inspirat aquest festival pirinenc. Comas participarà en l'acte inaugural del festival per apadrinar-lo.  
 
El festival tindrà com a espai principal la sala Sant Domènec que es convertirà dissabte 5 i diumenge 6 de novembre, en una gran ludoteca que oferirà jocs per a totes les edats amb 'Ayudar jugando', i un tallers de pintar miniatures de jocs.
 
En aquesta sala també hi trobarem les novetats editorials dedicades als joc; un plató amb NoNameChannel, canal de youtube que mostrarà el Festival del Joc del Pirineu al món; jocs a terra per a nadons de 0 a 3 anys; jocs gegants; partides d'Hombres-lobo amb l'Associació de Lleure de l'Alt Urgell. També hi haurà botigues per comprar diferents jocs i un servei de bar. Aquest espai romandrà obert de les 10.00 a les 20.00 hores. L'entrada és gratuïta.
 
La tinent d'alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, ha explicat que aquest "és el primer esdeveniment dedicat al joc en tot l'àmbit pirinenc i a la demarcació de Lleida, fet que és un atractiu més per la Seu d'Urgell, i per això des de l'Ajuntament hem volgut apostar per organitzar-lo juntament amb Cheap Films". Per la seva part, el director del festival, Xavi Socías, ha remarcat que "aquest festival representa un festa del joc al Pirineu, en el sentit que utilitzem el joc en diferents àmbits per bastir molts espais i que aquests espais estiguin bategant a ritme de dues, rialles i passar-ho bé". L'objectiu d'aquest esdeveniment és "anar a buscar l'essència del joc, perquè el joc és cultura", ha subratllat el director del festival. Xavi Socías també ha volgut deixar constància que amb aquest festival "es pretén trencar el tabú que el joc només és per nens tot reafirmant que el joc és per a tots els col·lectius i edats, el joc és inclusiu".
 
Activitats prèvies
Prèviament, els alumnes de les escoles de la Seu d'Urgell visitaran divendres 4 de novembre, la ludoteca del festival, situada a la sala Sant Domènec, entre les 09.00 i les 17.00 hores. També divendres, a les 18.00 hores, la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell oferirà una sessió dedicada als contes per jugar amb els més petits. Aquesta activitat també s'emmarca en la programació de xerrades de l'Escola de Pares.
 
La jornada de divendres també inclou una demostració del joc 'Victus', basat en els fets de 1714, a càrrec del seu propi autor, Toni Serradesanferm. Aquesta activitat tindrà lloc a les 19.00 hores la tarda, a l'Espai Ermengol.
 
Per a més informació sobre el primer Festival del Joc del Pirineu: www.laseu.cat / [email protected] / Facebook festivaldeljocdelpirineu / trucant al director del festival, Xavi Socías (626 650 832).
 
1a Trobada de Joc i Educació del Pirineu   
En el marc del Festival del Joc del Pirineu se celebrarà la 1a Trobada de Joc i Educació del Pirineu que tindrà lloc el dissabte 5 de novembre, de les 10.00 a les 178.00 hores. El centre on tindrà lloc aquesta jornada és el col·legi La Salle de la Seu d'Urgell que enguany està impulsant el Projecte Joc, que integra el joc en les diferents etapes, des d'infantil a l'ESO, passant per Cicles Formatius.
 
En aquesta jornada professors que utilitzen el joc o mecàniques de joc a l'aula compartiran les seves experiències i donaran indicacions bàsiques per tenir una primera impressió de com el joc pot participar en el dia a dia a l'aula. La jornada es realitzarà en una sessió teòrica i en una de pràctica.
 
Per participar-hi cal inscriure's prèviament al mateix col·legi La Salle.


Comentaris

envia el comentari