Catalunya Diari

La Seu d'Urgell programa una cinquantena de propostes culturals fins al mes de juny

La Seu d'Urgell programa una cinquantena de propostes culturals fins al mes de juny| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

La companyia Pez en Raya representarà aquest dijous a les 22.00 hores al Teatre Guiu de la Seu d'Urgell, 'JuanCállate', un espectacle en clau d'humor dedicat al millor escapista de tots els temps, Harry Houdini, amb Joan Estrader com a protagonista, sota la direcció de Cristina Medina. Amb aquest espectacle s'enceta de manera oficial la programació cultural de la capital alturgellenca que elabora l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament urgellenc, juntament amb agents, entitats i col·lectius culturals de la ciutat. 

L'espectacle dels Pez en Raya és una de les més de 50 activitats culturals que tindran lloc des del mes de febrer i fins el mes de juny a la Seu d'Urgell, i que queden ben recollides a l'Agenda Cultural, que s'ha presentat aquest dimecres a l'Ajuntament de la Seu a càrrec del regidor de Cultura, Jordi Martin, del director de l'Àrea de Cultura, Albert Galindo, i del responsable de programació, Andreu Campillo. 
 
En aquesta presentació, Jordi Martin ha volgut fer balanç d'aquests darrers quatre anys pel que fa a l'assistència de públic en els espectacles programats per part de l'Ajuntament de la Seu. En aquest sentit, Martin ha assenyalat que en aquest període ha augmentat gairebé un 20% el nombre d'espectadors. “Això es deu a la recuperació de l'agenda cultural en paper que es fa arribar a totes les llars urgellenques i a la nova agenda digital, que se suma a l'aposta per propostes culturals adreçades a diferents públics i una política d'abonaments i de preus d'entrades assequibles que han engrescat al públic urgellenc a l'hora d'assistir als diferents espectacles programats”, ha explicat el regidor de Cultura.
 
Concert de Mishima, divendres 20 de febrer
La música i el teatre són els màxims exponents d'aquesta programació cultural adreçada a públics diversos i per a totes les edats, amb el concert del grup Mishima com a principal proposta musical d'entre els diferents concerts que hi ha programats per aquests mesos. David Caraben (veu i guitarra), Marc Lloret (teclats), Dani Vega (guitarra), Xavi Caparrós (baix) i Alfons Serra (bateria), components de Mishima presentaran el proper divendres, 20 de febrer, a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell el seu darrer treball, 'L'ànsia que cura'. El concert s'iniciarà a les 22.00 hores i el preu de les entrades és de 10 euros anticipada, i 12 euros a taquilla. 
 
La programació musical de l'agenda cultural de la Seu d'Urgell es completa amb d'altres concerts com el que tindrà lloc aquest dissabte, 8 de febrer, a les 18.30 hores a la sala de Sant Domènec, amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, que interpretarà obres de Corelli, Albinoni, Torelli, Mozart, Janneck, Abba, entre d'altres compositors clàssics i grups musicals moderns, sota la direcció d'Alfons Reverté. Aquest concert és d'entrada gratuïta.
 
La cantant Gemma Genazzano i el pianista Joe Scott tornen a la Seu d'Urgell, aquesta vegada acompanyats per un percussionista, una coreògrafa, una pintora i un audiovisual, amb un concert el 14 de març de música de soul, jazz, percussió i dansa. Serà a la sala Sant Domènec a les 22.00 hores. Entrades a 6 euros de manera anticipada, i 8 euros a taquilla. 
 
Un altre artista que repeteix a la Seu d'Urgell és el músic i compositor Jesús Acebedo per delectar-nos amb les peces més recents amb un concert que porta per títol '16 peces per a piano'. Aquest concert tindrà lloc el 4 d'abril a les 19.00 hores a Sant Domènec. Per assistir a aquest concert cal fer-ho amb invitació que es port recollir als punts de venda anticipada. 
 
Pel 8 de maig hi ha programat el concert de Gemma Humet, una de les veus més personals que han sorgit en els darrers temps a casa nostra. Una intèrpret molt jove totalment decidida a fer-se un lloc dins l'escena de la música amb denominació d'origen. Gemma Humet forma part d'un quartet de jazz compost també per Pau Figueres (veu), Miquel Àngel Cordero (contrabaix), i Arnau Figueres (percussió).
 
Teatre: humor i familiar 
Pel que fa a la programació teatral adreçada al públic adult, a l'espectacle de dijous de Pez en Raya s'hi sumen dues representacions teatrals més, ambdues també en clau d'humor. Pel 5 de març hi ha programat 'Brujas' de la companyia Lolita Corina, espectacle que submergeix al públic en el món del paranormal i metafísic però des de l'humor. L'altre espectacle humorístic tindrà lloc el 16 d'abril amb l'obra 'Manyac, Manyac' amb Pep Vila que ens portarà una visió, amb ulls de nen, sobre el món dels adults. Ambdues representacions tindran lloc al Teatre Guiu de la Seu d'Urgell, a les 22.00 hores. El preu de les entrades és de 6 euros anticipades, i 8 euros a taquilla.
 
D'altra banda, Teatre Tots Públics té programades dues sessions teatrals adreçades al públic familiar: 'Torna Robin Hood' amb Teatre Nu, el dissabte 28 de febrer; i 'L'Endrapasomnis' amb Teatre al Detall, el dissabte 28 de març. Ambdós espectacles s'iniciaran a les 18.00 hores al Teatre Guiu de la Seu d'Urgell. 
 
Altres propostes culturals 
L'agenda cultural de la Seu d'Urgell es complementa amb moltes d'altres activitats culturals com les dues sessions més del ja estrenat Cicle d'Arts Escèniques 'A Prop' amb l'espectacle de màgia 'La Maleta màgica' amb La Cremallera Teatre, el dissabte 14 de març; i Improvisto's Krusty Show faran circ fusió amb 'Beat Box Circ', el dissabte 18 d'abril. 
 
Pel que fa les arts visuals, destaca la instal·lació poètica que porta per títol 'NU. De l'amor i l'oblit', inspirada en el llibre de Beth Segura que porta el mateix nom. Aquesta mostra s'inaugurarà el dissabte 21 de març, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, a la sala 'la Cuina' del centre cultural Les Monges. Aquesta mateixa sala d'exposicions acollirà del 7 al 31 de maig un nou mural col·lectiu creat per diversos col·lectius i artistes de la Seu d'Urgell.
 
Una altra proposta musical programada són dues cantates: el diumenge 26 d'abril tindrà lloc la que porta per títol 'Cantata dels Minairons de la Freita', amb música i lletra d'Ivan Caro i Pilar Planavila; i la cantata que se cerlebrarà el diumenge 10 de maig titulada 'Transatlàntida' que interpretaran els alumnes de les escoles municipals de música de la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Berga i Andorra la Vella. Les dues cantates tindran lloc a la pista polivalent de la zona esportiva municipal de la Seu d'Urgell. 
 
Entrades: abonaments i descomptes 
Per quarta temporada consecutiva, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell segueix apostant per facilitar la compra d'entrades de manera més assequible per a totes les butxaques amb l'objectiu que tothom que ho desitgi pugui gaudir de tots els espectacles de pagament que s'ofereixen. En aquest sentit, cal destacar l'oferta de 20 entrades 2x1 que permet comprar dues entrades al preu d'una sola durant 30 minuts, de les 21.00 a les 21.30 hores a la taquilla el mateix dia de l'espectacle o concert. 
 
Una altra opció és la que ofereix la compra d'un abonament per 20 euros i que permet assistir a 5 espectacles: les obres de teatre 'Juan Cállate', 'Brujas' i 'Manyac, Manyac', i els concerts de Gemma Genazzano i Joe Scott, i de Gemma Humet. 
 
Les entrades es poden adquirir de manera anticipada a Turisme Seu (Espai Ermengol) o a l'oficina de turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Les persones interessades en rebre informació personalitzada al correu electrònic sobre totes les activitats culturals que es proposen a l'agenda, cal enviar un mail a [email protected] posant a l'assumpte 'Alta difusió cultural'.


Comentaris

envia el comentari