Catalunya Diari

La Seu d'Urgell redueix en dos anys un 30% la població de coloms gràcies a les campanyes d'esterilització

La Seu d'Urgell redueix en dos anys un 30% la població de coloms gràcies a les campanyes d'esterilització| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

La Seu d'Urgell ha reduït en un 30% el nombre de la població de coloms durant els anys 2014 i 2015 gràcies a les campanyes de control d'aquestes aus amb un esterilitzant (OVISTOP), sent uns resultats "molt positius". Aquest mètode inhibeix la capacitat reproductora dels coloms i, per tant, s'evita el creixement de la colònia d'aquestes aus.

Des de l'any 2014, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu, a través de l'empresa Ambients, ve realitzant el control del nombre de coloms a la ciutat. Aquesta actuació consisteix en donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de Nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu pels coloms. Aquest pinso se subministra a primera hora del matí, per tal d'assegurar-ne el consum, mitjançant la instal·lació d'expenedors automàtics situats en punts claus de la ciutat.
 
Com a novetat, l'any passat es va instal·lar un nou expenedor a la Biblioteca Sant Agustí amb l'objectiu de reforçar l'actuació al centre històric de la Seu d'Urgell, un dels punts de la ciutat on la colònia de coloms és més gran.
 
Durant l'any 2015 la campanya s'ha dut entre els mesos de març a desembre, període de cria de l'espècie. Per tal de valorar els resultats de l'actuació, els tècnics realitze un cens de la població fent un comptatge directe d'individus mitjançant la metodologia SOL & SENAR (1995), que tot i que et dóna uns valors estadístics, són un indicador que permet veure la variació en el temps si es repeteix el comptatge amb la mateixa metodologia al llarg dels anys.


Comentaris

envia el comentari