Catalunya Diari

La Seu encén dissabte a les 19.00 hores les llums de Nadal

La Seu encén dissabte a les 19.00 hores les llums de Nadal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'UrgellTot seguit, s'iniciarà un cercavila que passarà pel centre històric i comercial de la Seu i que protagonitzaran entitats urgellenques com el Grup de Diables de l'Alt Urgell i l'Associació de teatre El Replà. Aquest espectacle inaugural culminarà a la plaça dels Oms on hi haurà una sorpresa final que en podran gaudir tothom.


Aquest espectacle inaugural es basarà en la part del conte del Tió de la Freita d'Albert Galindo i Laura Pal, on s'explica que per tal recuperar l’alegria que ens va prendre el Peirot en aquells temps, l'Urgell va il·luminar la Catedral amb una espelma i va ser escollida per la seva valentia per enfrontar-se al Peirot.
Es per això que el programa de 'El Món Màgic de les Muntanyes' d'aquest Nadal es vol il·luminar la ciutat amb la llum que va fer tornar l’alegria i la il·lusió a la Seu. Per això, la llum serà el fil conductor que enllaçarà les múltiples activitats que es realitzaran durant les festes de Nadal a la nostra ciutat.

Pessebre romànic
A la plaça dels Oms, just davant de la catedral i l'edifici consistorial, ja es pot visitar el pessebre romànic cedit gratuïtament per l'Ajuntament de Barcelona a la Seu d'Urgell. Aquesta instal·lació pessebrística, de 300 metres quadrats, és la mateixa que va decorar la plaça de Sant Jaume de la capital catalana el passat Nadal.

A més, i també des d'aquest dissabte i fins al 16 de desembre tindrà lloc la Fira d'Art a la sala d'exposicions 'la Cuina' del centre cultural Les Monges, on 27 artistes exposaran conjuntament les seves obres.

Actes Pro Marató de TV3 Ampa la Valira
Per aquest diumenge, 2 de desembre, un any més, l'AMPA de l'escola La Valira de la Seu d'Urgell ha organitzat una tarda amb activitats dirigides als més petits tallers d'elaboració de caretes amb els gegants de la Seu, de postals de Nadal i un espectacular mural, que es presentarà sota el lema 'Tots lluitem contra el càncer'.

La tarda també aplegarà jocs i música, a més d'un berenar de coca amb xocolata per a la canalla. L'activitat s'inicarà a les quatre de la tarda i s'allargarà fins a les set del vespre. L'entrada per gaudir de les activitats tindrà un cost de 3 euros per infant. La recaptació es destinarà al finançament de projectes d'investigació sobre el càncer.


Comentaris

envia el comentari