Catalunya Diari

La Seu i Sort presenten una candidatura conjunta per optar als Mundials de Piragüisme 2019

La Seu i Sort presenten una candidatura conjunta per optar als Mundials de Piragüisme 2019| Redacció - Fotografia: Inforplanet

 

La Reial Federació Espanyola de Piragüisme amb la Seu d’Urgell i Sort han formalitzat una candidatura conjunta per optar als Mundials de Piragüisme del 2019. La votació per elegir la seu es farà aquest dissabte, 21 de març, en el transcurs de la reunió que la junta directiva de la ICF celebrarà a Marrakech (Marroc).

L'experiència de les dues seus en competicions internacionals de piragüisme ha estat determinant per aplegar sinèrgies i presentar un dossier conjunt a la Federació Internacional de Piragüisme (ICF). El Mundial aplega les tres disciplines del piragüisme: l'eslàlom, el descens i l'estil lliure.
 
La votació, aquest dissabte a Marràqueix
La candidatura catalana entra en competència amb la ciutat eslovaca de Bratislava, que també opta a acollir aquestes proves. La votació per elegir la seu dels Mundials del 2019 es farà dissabte 21 de març en el transcurs de la reunió que la junta directiva de la ICF celebrarà a Marrakech.
 
El comitè organitzador de la candidatura, encapçalat per Juan José Roman, president de la RFFEP, amb Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport i president del Consell Superior d'Esports, Ivan Tibau, secretari general de l’Esport a Catalunya, i els respectius alcaldes - Albert Batalla, de la Seu d'Urgell, i Llàtzer Sibís, de Sort- seran els encarregats de presentar la candidatura davant la comissió tècnica de la ICF.
 
La candidatura catalana té el suport polític de l'Estat mitjançant SM el Rei Felip VI i de la Generalitat amb el seu president, Artur Mas; el Comitè Olímpic Espanyol (COE) amb el seu president, Alejandro Blanco; i el suport de la Diputació de Lleida amb el seu president, Joan Reñé. 
 
La capital d'Eslovàquia, Bratislava, és una candidata forta, però la Seu d'Urgell i Sort estan molt ben posicionades davant la ICF, després d’haver organitzat amb èxit tres Campionats del Món i 15 Copes del Món. És la cinquena vegada que Espanya opta a la màxima competició del piragüisme d’aigües braves.


Comentaris

envia el comentari