Catalunya Diari

La sisena edició de la Caminada de les Carenes afegeix un nou recorregut

La sisena edició de la Caminada de les Carenes afegeix un nou recorregut| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

La sisena edició de la Caminada de les Carenes entre el Pont de Suert i Tremp es celebrarà el proper 18 d'abril. Enguany, amb una novetat: un tercer circuit, de nou quilòmetres de recorregut i 572 metres de desnivell total.


Aquesta marxa està inclosa en la XVI Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC i forma part de la lliga de curses de muntanya Korre Pirineus. Des dels seus inicis manté com a filosofia el foment de l’hàbit saludable de caminar i la potenciació de l’associacionisme i la col·laboració entre els dos municipis.


 


Els participants podran escollir entre tres recorreguts alternatius i de diferent grau de dificultat: el més llarg, de 54 quilòmetres, sortirà a les 05.00 hores i anirà del Pont de Suert a Tremp, amb un desnivell total de 5.116 metres; el segon, de 32 quilòmetres, s’iniciarà a les 09.00 hores a Adons i acabarà a Tremp, amb un desnivell total de 2.908 metres; i el tercer, que és una de les novetats d’enguany, anomenat Carenetes i adreçat als infants i a les seves famílies, sortirà a les 12.00 hores i anirà de Gurp a Tremp amb 9 quilòmetres de recorregut i 572 metres de desnivell total.


 


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de l'activitat. L'acte ha comptat amb la presència del diputat Xavier Pont; del regidors d’Esports dels ajuntaments de Tremp i el Pont de Suert, Miquel Farré i Xavier Alonso; i del regidor d’Esports de l’Ajuntament del Pont de Suert, Xavier Alonso.


 
Xavier Pont ha destacat el compromís de la Diputació amb aquesta Caminada que “uneix dos comarques que sempre han mantingut vincles històrics” i que és una realitat “gràcies a una organització modèlica” que ha potenciat aquests vincles i que fa que la jornada es desenvolupi per “camins de bast, ramaders i forestals que ja utilitzaven els nostres avantpassats”.
 
Pont ha remarcat que la Caminada està “plenament consolidada” amb els 600 participants que va aplegar l’any passat i que enguany espera repetir. S’ha referit també “al gran atractiu que suposa el fet que passi per paratges fantàstics, circumstància que engresca els participants i els anima a repetir any rere any”.
 
La Caminada de les Carenes està organitzada pels ajuntaments de Tremp i del Pont de Suert, el Centre Excursionista Alta Ribagorça i la Societat Amics de la Muntanya.Comentaris

envia el comentari