Catalunya Diari

La tercera edició del 'Juliol de música i poesia' torna a Balaguer

La tercera edició del 'Juliol de música i poesia' torna a Balaguer| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Aquesta nova edició presenta sis propostes molt diferents que tindran lloc sempre en diumenge entre els dies 29 de juny i 27 de juliol. Hi trobareu dos concerts matinals i quatre concerts de músics i artistes catalans molt destacats que tornen a unir la música i la poesia.
 
El preu de les entrades d’aquest festival van de 9 a 15 euros i també s’ofereixen dos abonaments de 45 i 60 euros.
 
L'activitat s'iniciarà el 29 de juny a les 20.30 hores al Convent de Sant Domènec de Balaguer amb les veus de Lídia Pujol i el cor Lieder Càmera, que ens descobreixen la personal i exuberant música per a cor de Joan Manén en el primer concert d’aquest festival. Un programa de recuperació del patrimoni cultural que incorpora la veu i la personalitat magnètica de Lídia Pujol per a donar-nos una dimensió diferent de la música més nostra.
 
El 6 de juliol a les 11.00 hores, al monestir romànic de Santa Maria de les Franqueses, on tindran lloc la resta de concerts, es presenta una proposta divertida de concert familiar amb les veus del baríton Toni Marsol i el baix Josep Ferrer, que interpretaran duets “bufos” amb el pianista Jordi Castellà. El mateix dia, a les 20.30 hores, Les dames de Charlie faran un espectacle basat en àries d’òperes interpretades per les sopranos Elisenda Durà, Christina Koch i Glòria Coma amb el pianista Pau Casan i l’actor Jordi Blancafort. Àries d’òpera que es podran entendre paraula a paraula gràcies als subtítols i a una trama dramàtica que les uneix. 
 
El 20 de juliol a les 20.30 hores el protagonista serà el Quartet Brossa amb un espectacle basat en la música i els textos que es van salvar dels camps d’extermini nazis i que estaven creats per les seves víctimes. Al costat d’aquest quartet de corda, hi haurà l’acordió de Gregori Ferrer i la dramatúrgia d’Elies Barberà. 
 
El 27 de juliol a les 11.00 hores, una altra proposta matinal per a presentar els guanyadors del 7è Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla Ciutat de Balaguer, que han estat la soprano Tànit Bono i el baix Joan-Ramon Olivé, dues noves i seductores veus que ja es troben en el panorama líric de casa nostra. Cantaran acompanyats del pianista Alan Branch.
 
I com a cloenda, com sempre en diumenge, el 27 de juliol a les 20.30 hores, les paraules de Salvador Espriu i la música de Robert Schumann, del Pare Soler, de Maurice Ravel, de Frederic Mompou, d’Amadeu Vives, de Llorenç Balsach, de Manuel Blancafort i de Claude Debussy conflueixen en l’espectacle 'He dit paraules blanques', el concert commemoratiu del Tricentenari del 1714 que comptarà amb el pianista Emili Brugall, i els “dients” o rapsodes Enric Arquimbau i Valéria Núñez. Els poemes i les proses més punyents en diàleg amb les músiques més belles interpretades per un gran pianista.


Comentaris

envia el comentari