Catalunya Diari

La torre de les telecomunicacions del Pla de les Forques tindrà una balisa vermella durant la nit

La torre de les telecomunicacions del Pla de les Forques tindrà una balisa vermella durant la nit| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 La substitució del senyal lluminós nocturn el portarà a terme Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), després que l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, fes les gestions pertinents, ja que les llampades del senyal de llum intermitent resulta molest pels veïns, tant de la ciutat com pels del municipi de Valls de Valira. Els veïns afectats ja han expressat la seva satisfacció davant el canvi del sistema lumínic de seguretat.
 
La nova torre de telecomunicacions de la Seu d'Urgell, al paratge del Pla de les Forques, compta amb 45 metres d'altura. S'hi aglutinaran diversos serveis, com ara canals de difusió de Televisió de Catalunya, els múltiplex de la TDT, la banda ampla rural (servei d'accés a Internet); enllaços radioelèctrics i les antenes dels operadors de telefonia mòbil.
 
A la torre també està previst que s'hi instal·li la xarxa RESCAT per poder comunicar la ciutat en cas d'emergència o catàstrofe natural. A més a més, el nou espai és suficient per acollir en un futur les noves necessitats audiovisuals i tecnològiques que es plantegin.
 
A finals de la tardor es desmantellaran les 3 antenes que hi ha actualment al Pla de les Forques, ja que quedaran substituïdes per la nova torre de telecomunicacions.
 
Fibra òptica
Posteriorment es farà l'estesa de fibra òptica a la Seu d'Urgell que unirà la torre de telecomunicacions del Pla de les Forques amb la central de Telefònica situada al carrer Josep de Zulueta. Una vegada la fibra òptica entri en funcionament es podran traspassar els serveis que hi ha a la torre de Telefònica, situada al centre de la ciutat, cap a la nova torre del Pla de les Forques. I conseqüentment, es podrà substituir l'actual antena de Telefònica per una altra de mida més petita, comportant un menor impacte dins de la ciutat.
 
Tot plegat ha d'ajudar a posar ordre al sector i a millorar l'skyline de la Seu d'Urgell.


Comentaris

envia el comentari