Catalunya Diari

La tradició i l'oci es fusionen a la Festa Major de Cervera

La tradició i l'oci es fusionen a la Festa Major de Cervera| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

Cervera celebra del 26 al 29 de setembre la seva festa gran, la Festa Major del Sant Crist, que omple d’activitat i de gent els carrers i les places de la ciutat. El programa de Festa Major, que preveu activitats per a tots els públics, combina la tradició amb l’oci: ball, concurs de sardanes, atraccions, futbol, cercaviles, teatre... i una bona dosi de cultura popular de la mà de les entitats locals.


La Festa s’inicia divendres 26, a les 19.30 hores, amb el pregó i el reconeixement a una entitat local. Enguany el pregoner és el cerverí Joan Colom Farran, subdirector general de Drogodependències de la Generalitat. L’entitat homenatjada són els Geganters i Grallers de Cervera, en reconeixement a la seva tasca organitzadora en els actes de 'Cervera, ciutat gegantera de Catalunya 2014'.De la festa cal destacar els actes de cultura popular, com la 34 Trobada de Gegants, amb 10 colles participants; la carretillada dels Diables de Cervera Carranquers; i la 3a Mostra de cultura popular, amb tres colles castelleres (Margeners de Guissona, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Castellers de Sabadell).

La sortida i els lluïments del seguici festiu de la ciutat també omplen els carrers de música i tradició. El tradicional seguici estava inclòs en les Ordinacions de Corpus del segle XV.

Pel que fa al dilluns se celebra la Festa Major Petita, amb un seguit d’activitats tradicionals dedicades especialment als infants.


Comentaris

envia el comentari