Catalunya Diari

La Transsegre celebra enguany el seu 30è aniversari

La Transsegre celebra enguany el seu 30è aniversari| Redacció - Fotografia: Transsegre Balaguer

 La festa del 13 de juny, consistent en un sopar popular i concert a l’aire lliure amb els balaguerins Rehenes i DJ Quelo, és una de les principals novetats d’aquesta edició. Aquesta festa prèvia, oberta a tothom, està pensada, segons l’organització, l’Admiral’s Cup Lights, per homenatjar a les persones que "hi ha col·laborat i l’ha patit durant tots aquests anys". Aquest aniversari se celebrarà a l’Avinguda Països Catalans, a la plaça de davant de l’estació d’autobusos.
 
Aprofitant l'aniversari de la primera baixada (l'any 1985), l’organització estrena pàgina web, que, entre altres coses, incorpora millores en l’apartat de les inscripcions. Així, a banda d’omplir el formulari amb les dades personals, es podrà adjuntar un arxiu amb el DNI, de manera que els participants no hauran d’enviar-lo per correu convencional a posteriori. El període d’inscripcions s’obre aquest dijous, dia 15 de maig, i es tancarà el dimecres 2 de juliol. Com és habitual, l’aportació per persona és de 10 euros, que s’hauran d’abonar de forma conjunta amb la resta de tripulants de l’embarcació, un aspecte que també s’ha modificat enguany, doncs, el pagament individual complicava la tramitació a l’hora de verificar els tripulants de cada barca. El màxim d’embarcacions permeses és de 300.
 
Una altra de les novetats, segons ha explicat la presidenta de l’Admiral’s, és la modificació del punt de sortida. "Ens anem adaptant, cada any, a les noves normatives i les recomanacions dels bombers", ha afirmat. La sortida de dissabte a la tarda, primer dia de la baixada en barca, possiblement, es farà després del pont trencat de Camarasa per evitar un dels trams més complicats del riu. A l’arribada a Sant Llorenç, només hi haurà un punt d’arribada i es donarà un número a cada barca per tal de regular i descongestionar la recollida de les embarcacions amb els vehicles.
 
Finalment, Toledo ha destacat el vessant solidari de la Transsegre, que dedica una part dels beneficis de la barra de la festa de divendres i dissabte a una entitat social, a banda de col·laborar amb l’Associació Antisida, distribuint informació i preservatius entre els joves.
 
Per la seva banda, l’alcalde, Josep Maria Roigé, ha felicitat l’organització perquè "arribar a les 30 edicions no és fàcil, i sempre amb la voluntat i capacitat de millorar i introduir novetats any rere any". I ha afegit: "No només amplien les activitats per incorporar nous públics, sinó que milloren la festa en termes de seguretat”. Per últim, ha convidat a tothom a participar en "la Festa Major d’estiu de Balaguer" i a baixar, almenys, un cop a la vida en barca: "A Balaguer, haurem de canviar la dita popular, i, a més a més, de tenir un fill, plantar un arbre i escriure un llibre, haurem de dir baixar en barca per la Transsegre".
 
Com és tradicional, el descens pel Segre es farà en dos trams: dissabte, entre Camarasa i Sant Llorenç, i diumenge, entre el partidor de Gerb i el parc de la Transsegre de Balaguer. Tant a divendres com dissabte a la nit hi haurà música en directe al parc de la Transsegre, i diumenge, una altra de les novetats d’enguany, un ball de tarda a la plaça Mercadal. "També en aquest aniversari volem incorporar la gent gran, per això farem aquest gran ball de final de festa", ha explicat Toledo durant la presentació de la Transsegre.
 
El cartell l’ha dissenyat la balaguerina Núria Fortuny i la samarreta, Albert Viola, també de Balaguer.


Comentaris

envia el comentari