Catalunya Diari

La Transsegre de Balaguer escalfa motors

La Transsegre de Balaguer escalfa motors| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Quan falten menys de dos mesos per la celebració de la Transsegre, la festa estival per excel·lència de Balaguer, l’organització, l’Admiral’s Cup Lights, ja té comptabilitzades 240 embarcacions d’un màxim de 300 amb autorització per baixar pel Segre. La festa se celebrarà els propers 12, 13 i 14 de juliol i, com sempre, compatibilitzarà el descens pel Segre amb la festa nocturna.

Des de l’organització, doncs, s’espera un any més omplir el riu Segre amb milers de persones "disposades a passar-ho bé" i recorden que "no només és una festa aquàtica, sinó que es pot gaudir també animant als mariners des de la riba del riu i amb els concerts a la nit". La festa arrancarà divendres a la nit amb una sessió de dj’s al Parc de la Transsegre, en la qual hi punxarà un discjòquei local i un altre "sorpresa". Núria Toledo, un dels membres de l’organització, va explicar durant l’acte de presentació de la Transsegre 2013 que s’ha apostat per músics de les Terres de Lleida: Pastorets Rock, 7deRock i Tremendos, que actuaran dissabte a la nit. Així mateix, va avançar que hi haurà diferents ambients, tot i que no va voler desvetllar on estarien ubicats ni què s’hi faria. 
 
L’elaboració del cartell s’ha encarregat a una artista local, Dolors Martínez, que ha volgut donar el protagonisme a les dones (pocs cops una figura femenina ha estat la protagonista del cartell) i deixar palès que la Transsegre és una festa que no es limita a Balaguer, sinó que també té lloc a Camarasa, Sant Llorenç de Montgai i Gerb. Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, va destacar la capacitat del responsables de la Transsegre per "innovar i millorar any rere any, fent que la festa acabi sent una referència a tot Catalunya”. Tant Roigé com Toledo van fer una crida als balaguerins a sortir al carrer i gaudir de la festa i van coincidir, també, a agrair la feina que fan els voluntaris.
 
Les inscripcions, a un preu de 10 euros per persona, s’han de formalitzar a través de la web www.transsegre.org. Les embarcacions no poden excedir de 10 tripulants. Finalment, Toledo va demanar als participants que siguin puntuals, per tal que la verificació de les barques, al punt de sortida a Camarasa, sigui el més àgil possible. 


Comentaris

envia el comentari