Catalunya Diari

La UGT denuncia que Territori i Sostenibilitat vol privatitzar els 17 parcs de carreteres deixant més treballadors a l'atur

La UGT denuncia que Territori i Sostenibilitat vol privatitzar els 17 parcs de carreteres deixant més treballadors a l'atur| Redacció - Fotografia: http://meteopallars.blogspot.com.es/

 Aparentment hi hauria moviment entre parcs, ja que el personal fix que fos desplaçat d’un parc es recol·locaria, per ordre de prelació, dintre de la Direcció General, del Departament o d’altre departament de la Generalitat, però no el personal temporal, que no seria recol·locat i es procediria a una extinció de la relació laboral (acomiadament). El Departament calcula que en aquest procés es quedaran sense feina entre 14 i 15 persones amb contracte temporal. A més, aquesta reestructuració comportaria canvis que podrien afectar la jornada de treball, els horaris, el règim de torns, la polivalència de funcions...
 
Finalment, també s'informa que aquesta reestructuració no afectarà els encarregats, ni als vigilants d'explotació i conservació, i que aquestes mesures es publicaran en un acord de govern i haurien de ser aplicades al mes de novembre. Per arrodonir aquesta nefasta presentació, segons expliquen des d'UGT-Terres de Lleida, el Departament comunica que pràcticament no hi ha res a negociar “ja que no disposa de diners”.
 
La posició de la UGT és:
"No estem d’acord amb aquesta mesura. No sembla raonable que no es puguin contractar treballadors, però sí empreses. Creiem que és molt més car la privatització de serveis, que la realització dels mateixos serveis amb personal propi".
 
Tot i així, si el Departament manté la seva decisió, tenim les coses molt clares:
1 – S’ha de negociar absolutament tot, ja que totes les matèries exposades en la reunió, són de negociació obligatòria segons el nostre conveni.
 
2 – Considerem desafortunada l'expressió que “no hi ha diners per negociar”. Aquí no es tracta de canviar “cromos”. A la UGT no tenim la més mínima intenció de canviar diners per personal temporal a l’atur, o diners per pitjors condicions de treball. Aquesta experiència ja es va viure en l'anterior reestructuració, i en aquest punt ens trobem ara.
 
3 – La prioritat absoluta és que cap treballador hagi d'anar a l’atur, hi hagi o no diners a la taula, hi ha coses que no tenen preu per nosaltres. És una qüestió de principis. S’ha de garantir un lloc de treball per tothom.
 
4 – La segona prioritat és que les condicions de treball siguin les millors possibles per a tothom. Hi ha una cosa que es diu dignitat, i que no es compra amb diners.
 
5 – La UGT proposarà a la resta de sindicats del comitè intercentres, la reclassificació de diverses categories a vigilant d’explotació, i de conservació, amb la finalitat que sigui el menor nombre de treballadors el que es vegi afectat per aquestes mobilitats de llocs de treball fora dels parcs.


Comentaris

envia el comentari