Catalunya Diari

La V Cuca de Llum augmenta la duresa del seu recorregut

La V Cuca de Llum augmenta la duresa del seu recorregut| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

La cursa de muntanya nocturna Cuca de Llum arriba enguany a la cinquena edició. Es tracta d'una cursa amb sortida i arribada a la vila medieval de Talarn, tot pujant a Gurp, Santa Engràcia, Rocs de Gurp i baixant per la Collada de Castellet, Santa Engràcia i fins arribar de nou a Talarn.

La competició, que té el suport de la Diputació de Lleida, se celebrarà el proper 8 d'agost. Amb un recorregut de 25,5 quilòmetres i 1.450 metres de desnivell positiu, transcorre per l'antic camí que unia els tres pobles, i que els padrins de la zona resseguien en el seu dia a dia. En la part final, el recorregut s'endinsa a la zona de conreu de Talarn, passant per l'ermita de Sant Sebastià.
 
La presentació d'aquesta cinquena edició s'ha dut a terme a la Diputació de Lleida, amb la participació del diputat Joan Ubach; de l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, i del director de la cursa, Sergi Bosch. Ubach ha destacat que aquesta cursa, que forma part de la Lliga Pallaresa Correpallars, es caracteritza per celebrar-se de nit, la qual cosa implica una major atenció a tot el recorregut i un contacte amb la natura més intens. Ubach ha afegit que curses com aquesta ajuden a donar a conèixer tots els valors del territori.
 
El director de la cursa ha explicat que cada any canvien el recorregut lleugerament i en aquesta ocasió l'itinerari augmenta la duresa i la dificultat tècnica. "Podem afirmar que es tracta de la cursa nocturna de muntanya més dura i llarga de Catalunya", ha afegit Bosch. Per la seva part, l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha assenyalat que aquest esdeveniment afavoreix la dinamització i participació dels veïns del municipi, fomenta la pràctica de l'esport i també ajuda a la recuperació de camins i senders de la zona. També ha destacat i ha agraït la feina de la vuitantena de veïns que col·laboren en l'organització, ja que la logística d'aquesta cursa que transcorre en un 80% per corriols és complicada.
 
Existeixen dues modalitats per tal de realitzar la Cuca de Llum:
- La cursa competitiva, on la foscor exigeix un esforç extra que queda recompensat per la sensació de trobar-se sol davant la natura i buscar aliances per arribar a la meta.
- La caminada popular de 9 o 15 quilòmetres per aquells que vulguin fer-la d'una manera més tranquil·la i amb la fresca de les nits d'agost.
 

El nom de la cursa neix de l'espectacularitat que ofereixen els diferents punts lumínics que es veuen a la muntanya i que recorden les cuques de llum. Aquesta cursa forma part del Correpallars, la Lliga Pallaresa de Curses de Muntanya i es complementa amb la Cuqueta de Llum, amb la participació de més de 150 nens. La mitjana de participants els darrers anys ha estat d'uns 170 corredors. Comentaris

envia el comentari