Catalunya Diari

La Val d'Aran comença la recollida selectiva de la fracció orgànica

La Val d'Aran comença la recollida selectiva de la fracció orgànica| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

 
El govern aranès realitzarà reunions informatives als tres municipis, on s’informarà de l’ampliació del servei, es farà difusió de les noves ubicacions de les illes de contenidors i, es facilitarà a tots els participants, cubells i bosses específiques per a la separació de la fracció orgànica, així com imants amb explicació del contingut de cadascuna de les fraccions amb els formats que l’Agència de Residus de Catalunya té a disposició dels usuaris en la web de comunicació.


 


"Tot aquest material, així com els iglús que faltaven per acabar les illes, ha significat un esforç econòmic de més de 50.000 euros", segons ha explicat el síndic d'Aran, Carlos Barrera, qui juntament a l’assessor tècnic del Conselh Generau d’Aran en matèria de recollida de residus a la Val d’Aran, Josep Ma. Insausti, i el director general de l’Agència de Residus de Catalunya, Jose Ma. Tost, han presentat l’implantació de laa recollida selectiva de la fracció orgànica a la Val d’Aran.La recollida selectiva a la Val d’Aran

La Val d’Aran, amb una població de poc més de 10.000 habitants, va generar el 2012 un total de 8.286 tones de residus municipals, un 7,69 menys que l’any anterior. Això suposa una ràtio de 2,26 kg/hab/dia, quan la mitjana de Catalunya és d’1,35 kg/hab/dia. Del total dels residus municipals, es van recollir selectivament un 34,19%, és a dir, 2.833 tones. La mitjana catalana és del 39%. Dels 231 municipis de la província de Lleida, actualment tenen implantada la recollida selectiva de la FORM (totalment o parcial) 139 municipis.


Comentaris

envia el comentari