Catalunya Diari

La Vall de Boí, pendent de decisió de la Unesco

La Vall de Boí, pendent de decisió de la Unesco| EP - Fotografia: Vall de Boí

 

La Vall de Boí reviu aquest dilluns l'emoció del 30 de novembre de l'any 2000, quan la Unesco va declarar Patrimoni de la Humanitat al conjunt romànic dels seus temples, amb l'esperança que aquest dimecres tinguin la mateixa sort les falles del Pirineu.

La Vall de Boí té posada la mirada en la decisió que prendrà la Unesco dimecres, quan doni a conèixer si les falles, la festa del foc del Pirineu, aconsegueix la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
 
La candidatura inclou 63 pobles del Pirineu, d'Andorra, França, Aragó i Catalunya, i si les falles són triades, la vall de Boí aconseguiria la segona declaració com a Patrimoni de la Humanitat.
 
Per celebrar aquests 15 anys de la declaració de Patrimoni de la Humanitat de les esglésies Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d'Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria a Cardet, l'Assumpció de Cóll i l'ermita de Sant Quirc de Durro, el Centre del Romànic de la Vall de Boí ha organitzat aquest dilluns una jornada de portes obertes en diversos temples.
 
Les esglésies de Sant Climent de Taüll, Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí i Santa Eulàlia d'Erill la Vall poden visitar-se gratis, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores.
 
Des de la declaració de les esglésies romàniques com a Patrimoni Mundial fins dijous passat, 2.010.113 persones han visitat els temples.
 
La Diputació de Lleida s'ha sumat a la celebració de l'aniversari amb una campanya de promoció del territori en les xarxes socials en què proposa l'intercanvi de fotos, experiències i records.


Comentaris
Mireia
Hola Busco.una foto.que va sortir al vostre diari, de les falles de boí. Juny 2008. La meva filla de 10 mesos i jo, sortim corrent.falles. la nena va adormida, amb un mocador blau al cap. M agradaria recuperar la.foto. Gracies Mireia [email protected]

envia el comentari