Catalunya Diari

La Vall de Cardós viurà la seva marxa més multitudinària

La Vall de Cardós viurà la seva marxa més multitudinària| Redacció - Fotografia: Marxa Vall de Cardós

 Aquesta marxa uneix tots el pobles de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà), un total de divuit, per acostar als participants excepcional marc paisatgístic que ofereix la zona, alhora que pretén difondre el seu patrimoni cultural. La Marxa, amb sortida i arribada a Ribera de Cardós, té un recorregut de 42 quilòmetres i 2.425 metres de desnivell acumulat, i cal completar-la en menys de 10 hores.
 
A més, la 'Marxa Vall de Cardós - Romànic a la claror' ofereix també la possibilitat de participar-hi en una modalitat no competitiva de menor llargada, convertint-se llavors en una caminada popular a través de la vall que es desenvolupa en paral·lela a l’altra. Aquesta Marxa compta amb un paisatge de gran bellesa en tot el seu recorregut, on es combina l’observació de grans vistes naturals amb visites a l’excepcional patrimoni històric i arquitectònic romànic de la zona. 
 
Al voltant d’un centenar de persones ja s’han inscrit a la Marxa i, aquells que s’hi vulguin apuntar, encara hi són a temps. Ho poden fer a través del web www.elcim.cat, on hi ha el formulari i la resta de requisits d’inscripció.
 
Activitats complementàries a la Marxa
A més de ser un revulsiu turístic per la Vall, la Marxa també vol anar més enllà i convertir-se en l’epicentre de les activitats lúdiques i culturals del cap de setmana en una zona com aquesta, caracteritzada per la seva gran bellesa natural i amb un destacat patrimoni arquitectònic romànic.
 
Per aquesta raó, també s’han organitzat diverses activitats complementàries a la Marxa com són una caminada infantil i un concurs fotogràfic. La caminada infantil serà gratuïta per a nens/es de 6 a 12 anys, fins a un màxim de 20 participants. L’itinerari d’aquesta caminada serà circular i tindrà uns 10 quilòmetres, amb sortida i arribada a Ribera de Cardós, passant per els pobles de Cassibrós, Arròs de Cardós, Benante i Ainet. Per la seva banda, al nou concurs fotogràfic hi poden participar tots els inscrits a la Marxa i la temàtica del qual serà la pròpia activitat i el patrimoni natural i arquitectònic que podran gaudir-hi. Una de les notes originals del concurs és que els premiats seran elegits pels propis participants.


Comentaris

envia el comentari