Catalunya Diari

La VI 'Net, Fira del Sabó de Montgai', tot un èxit

La VI 'Net, Fira del Sabó de Montgai', tot un èxit| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai

fira d'artesania 'Net, Fira del Sabó' de Montgai

La fira ha comptat amb la participació d'una vintena d'artesans saboners i d’una trentena d'expositors amb altres productes també elaborats artesanalment. L'alcalde de la localitat, Jaume Gilabert, ha destacat "el gran èxit del certamen” i ha recordat que “aquest mes de juny inaugurarem l’obrador de sabó que facilitarà el treball dels artesans i garantirà el registre sanitari per tal que es pugui comercialitzar el producte final de forma més àgil”. Gilabert també ha fet referència a les jornades tècniques que es van celebrar dissabte a la tarda on l’expert en màrqueting Juan Mª Benitez va explicar a la vintena d’artesans saboners presents diverses tècniques per millorar la seva presencia a la xarxa amb pocs recursos. Després de la xerrada va tenir lloc l’assemblea anual de l’Associació d’Artesans de Saboners de Catalunya (AASA) que té la seu a Montgai.

L'Ajuntament de Montgai organitza aquest certamen amb la voluntat de recuperar la tradició i fomentar aquest ofici artesanal, que en algunes cases de la localitat encara es practica. 'Net, Fira del Sabó', que és la primera fira monogràfica del sabó de tot l'Estat, acull una vintena d’artesans saboners de Catalunya i es complementa amb atractives demostracions dels processos d'elaboració del sabó recollits en el Costumari Català, des de l’arribada de la matèria primera (olis i greixos usats) amb un carro tirat per un ase, fins a la bullida d'aquests productes i l'obtenció de les preuades pastilles de sabó. Així mateix s'organitzen espectacles de bombolles de sabó, exposicions, entre d’altres.

Diumenge al matí també s'ha celebrat la quarta edició d'una cursa i una caminada, activitats esportives en les quals han participat unes 75 persones.


Comentaris

envia el comentari