Catalunya Diari

La votació dels Pressupostos Participatius de la Seu, fins dissabte

La votació dels Pressupostos Participatius de la Seu, fins dissabte| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

Tots els urgellencs i urgellenques, majors de 16 anys, poden participar fins aquest dissabte, dia 11 d'abril, a la votació popular -tercera fase del procés participatiu endegat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell- per tal que puguin escollir un màxim de cinc propostes d'entre les 33 vàlides tècnica i econòmicament.

Cal recordar que les votacions es realitzen mitjançant uns formularis que els ciutadans poden trobar tant a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament urgellenc com al web municipal. Una vegada omplert aquest formulari cal dipositar-lo en les urnes que hi ha disponibles en aquesta mateixa oficina. El veí o veïna s'ha d'identificar amb el seu DNI per tal d’assegurar la rigurositat del procés, ja que cal estar empadronat al municipi per poder participar en aquesta votació.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i regidora de Participació Ciutadana, Anna Vives, comenta que “és bo que voti el màxim nombre de persones, ja que les propostes giren entorn a factors importants per la ciutadania i cal que els resultats siguin del gust de tanta gent com sigui possible". I afegeix: "L'oportunitat de poder opinar i decidir sobre allò que succeeix a la nostra ciutat, no es pot deixar passar”.

Les propostes
Les 33 propostes que es poden votar tenen diferents costos, que van des dels 650 euros fins als 100.000 euros. Com a exemples s’hi troben la proposta que demana senyalitzar l’anella verda i posar-hi panells informatius, col·locar més expenedors de bosses per recollir excrements de gossos o millorar la megafonia de la plaça els Oms, entre d’altres.

Les propostes que en surtin finalistes se seleccionaran en base a les votacions obtingudes i als límits econòmics establerts. L'última setmana d’abril es realitzarà una sessió pública de retorn dels resultats durant el procés, explicant quines propostes es duran a terme.

Recordem que la ciutadania urgellenca va fer arribar a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, un total de 129 propostes pel procés participatiu iniciat el passat mes de febrer, amb l'objectiu de decidir en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal d'aquest any. Les propostes van ser presentades tant a títol individual com en representació de diferents entitats de la ciutat.Comentaris

envia el comentari