Catalunya Diari

La XXII Mostra Gastronòmica torna a les Garrigues del 5 de novembre al 18 de desembre

La XXII Mostra Gastronòmica torna a les Garrigues del 5 de novembre al 18 de desembre| Redacció - Fotografia: www.festacatalunya.cat

 

Una desena de restaurants de les Garrigues participen enguany en la XXII Mostra Gastronòmica de la comarca, una iniciativa que es durà a terme els cap de setmana i festius del 5 de novembre al 18 de desembre. Els establiments elaboraran durant aquests dies un menú especial dissenyat per a l'ocasió.

Els participants són: Restaurant Ca la Margarida de l’Albi, Restaurant La Placeta d’Arbeca, Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques, Restaurant El Sindicat de Tarrés, Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques, Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, Restaurant El Castell de la Floresta, Restaurant Miravall de Juneda, Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues i Restaurant Erigard de les Borges Blanques.
 
El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha volgut “agrair durant la presentació de la Mostra a la Cooperativa Sant Isidre i als deu restaurants participants, "la seva feina i el suport a la iniciativa que, amb vint-i-dues edicions, està molt consolidada”. Així mateix, ha destacat que la Mostra és “una eina més de promoció de la comarca, com ho són les fires i les festes majors, on s’expressa com pensa i com viu aquest territori, a través dels seus productes i la seva gastronomia” i ha afegit que “creiem que la Mostra és la millor manera d’invitar a tothom perquè vingui a conèixer la comarca”.
 
Enguany, es vol donar un paper encara més destacat a l'oli d'oliva verge extra, producte que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. Per aquest motiu, la presentació d’aquest dijous ha donat el tret de sortida a la temporada de fires i festes de l’oli de la comarca. Durant l’acte s’ha fet la premsada del primer raig d’oli als molins de la cooperativa. Així mateix, els assistents han pogut degustar un tast d’alguns dels plats que se serviran en el marc de la Mostra.
 
A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven en la Mostra van servir 1.400 menús, un 10% més que l’any anterior.
Restaurant El Sindicat de Tarrés
Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
Restaurant El Castell de la Floresta
Restaurant Miravall de Juneda
Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues
Restaurant Erigard de les Borges Blanques


Comentaris

envia el comentari