Catalunya Diari

L'actor Alberto San Juan porta dissabte a Tàrrega el seu monòleg en què ironitza sobre el capitalisme

L'actor Alberto San Juan porta dissabte a Tàrrega el seu monòleg en què ironitza sobre el capitalisme| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

La Temporada Estable de Teatre 2016-2017 de Tàrrega prossegueix aquest dissabte 12 de novembre amb 'Autorretrato de un joven capitalista español', monòleg satíric a càrrec del cèlebre actor Alberto San Juan, . Fundador, intèrpret i autor de la reconeguda companyia escènica Animalario, Alberto San Juan es presenta en solitari amb un text on mostra la seva àcida visió de la societat actual. 

Les seves reflexions incideixen sobretot en els estralls que causa el sistema econòmic capitalista, expressant un discurs de fort compromís social. "Soy capitalista. Tengo cuenta en un banco que especula con alimentos. Tengo la luz contratada con una empresa que roba a sus clientes porque su objetivo es el máximo beneficio. La sociedad en la que vivo es injusta hasta la crueldad", diu el mateix actor a la presentació de la peça.
 
Alberto San Juan s'ha convertit en un referent de la cartellera teatral i figura destacada del cinema i la televisió a l'Estat. L'any 2007 va guanyar el Premi Goya al millor actor pel seu paper a la pel·lícula 'Bajo las estrellas'. També ha figurat en el repartiment de pel·lícules tan taquilleres com 'El otro lado de la cama' o 'Airbag'. 
 
La funció tindrà lloc a les 21.00 hores al Teatre Ateneu de Tàrrega. L'entrada té un preu de 15 euros. Organitzat per la Regidoria de Cultura, el cicle teatral ha ampliat els descomptes incorporant com a novetat entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. Com a activitat complementària, el dijous 10 de novembre (20.00 hores, Biblioteca Comarcal de Tàrrega) s'oferirà la xerrada - col·loqui titulada 'És el capitalisme un sistema econòmic caduc?', a càrrec del targarí Lluís Abad, professor d'Economia. El ponent repassarà la història del capitalisme i conduirà un debat sobre com incideix aquest sistema econòmic en la societat.
 
La capital de l'Urgell abandera un dels cicles teatrals més veterans de les Terres de Lleida i enguany assoleix la 22a edició. La programació ofereix un ampli ventall de gèneres apostant sobretot per la comèdia i les dramatúrgies contemporànies. El cartell l'integren tant noms reconeguts de l'escena competites – i premiades - companyies independents sumant un total de vuit propostes d'octubre a febrer.


Comentaris

envia el comentari