Catalunya Diari

L'advocada del veí de Bellpuig acusat de matar el seu gendre creu que pateix un trastorn psiquiàtric

L'advocada del veí de Bellpuig acusat de matar el seu gendre creu que pateix un trastorn psiquià tric| Text i fotos: ACN

L'advocada del veí de Bellpuig de 84 anys que dimecres va matar suposadament el seu gendre després de disparar-li amb una pistola ha assegurat que el seu client pateix alguna patologia psiquiàtrica que no se li ha diagnosticat fins al moment.

Andrea Lombana, del Despatx Moragues, ha explicat que així es desprèn per les converses que va mantenir amb l'acusat al llarg de la tarda d'aquest dimecres mentre es feia el registre al seu domicili i al seu vehicle, hores després de cometre el crim. En aquest sentit, ha assenyalat que l'home presentava una simptomatologia de ''mania persecutòria'' de manera que creia que el perseguien i per això considerava que havia d'anar sempre armat. Així mateix, ha dit que l'home els va dir que li estaven fent ''boicot'' i que ''l'enverinaven posant-li coses al menjar''.

Lombana ha explicat que dimecres ja es van fer les diligències policials respectives després del crim a la fàbrica de Pretensats Gabernet, amb el registre al domicili i el vehicle del detingut, el veí de Bellpuig, de 84 anys que va disparar diversos trets contra el seu gendre, de 60 anys. La lletrada ha assegurat que per la conversa que va mantenir amb el seu client i les explicacions que donava als mossos es desprèn que ''alguna cosa no va bé al seu cap''. És per aquest motiu que la defensa està ara a l'espera que passi aquest divendres a disposició judicial als jutjats de Cervera perquè el vegi un forense i es pugui fer un primer diagnosi d'aquesta simptomatologia que creuen que té i que no està ni ha estat mai tractada.

En qualsevol cas, la lletrada ha assegurat que l'home no ha acceptat davant de la policia que ell sigui l'autor del crim sinó que l'únic que va fer va ser trucar al 112 per ''donar l'alerta i es va quedar al lloc dels fets''. En aquest sentit, ha afegit que només es va limitar a explicar durant els registres tota aquesta ''problemàtica'' de les persecucions que deia que patia i que feien que estigués ''espantat'' fins al punt d'anar armat amb la pistola del calibre 22 que suposadament va cometre el crim.


Comentaris

envia el comentari