Catalunya Diari

L'advocat de l'acusat pel crim d'Alfarràs demana el seu trasllat a un hospital psiquiàtric no penitenciari

L'advocat de l'acusat pel crim d'Alfarràs demana el seu trasllat a un hospital psiquià tric no penitenciari| Text i fotografia: ACN

L'advocat de l'acusat pel crim d'Alfarràs, Carles López, presentarà aquesta setmana al jutjat d'instrucció 3 de Balaguer un escrit per demanar que el seu client sigui traslladat a un hospital psiquiàtric no penitenciari. Els forenses han determinat que no se li poden atribuir responsabilitats penals perquè té totalment anul·lades les seves capacitats.

Basa la seva petició en què necessita ser tractat de la seva esquizofrènia paranoide de manera continuada i que els informes de dos pèrits psiquiatres conclouen que és inimputable, és a dir, que no se li poden atribuir responsabilitats penals perquè té totalment anul·lades les seves capacitats. La jutgessa ja disposa d'aquests informes que està previst s'estudiï la setmana que ve i, amb tot, prengui una decisió. L'investigat, J. S., de 36 anys, va matar a ganivetades un home de 56 anys i va ferir la seva filla, de 33, al segon pis del número 68 de l'avinguda Lleida d'Alfarràs, el 19 de maig de 2016, presumptament per un assumpte de drogues. El detingut, que segons el seu advocat va reconèixer els fets, va ingressar a la presó per ordre del jutjat i actualment es troba a la Unitat d'Hospitalització Penitenciària Psiquiàtrica (UHPP) de Can Brians.

López, però, considera que cal que el seu client sigui tractat de manera continuada de la seva esquizofrènia paranoide, diagnosticada des dels 18 anys, en un centre psiquiàtric no penitenciari ja que pateix un "deteriorament cognitiu molt alt" i proposa el seu trasllat a Sant Joan de Déu d'Almacelles o al centre de llarga durada de Balaguer. Precisament, a Sant Joan de Déu, a Almacelles, J. S. ha estat ingressat fins a en quatre ocasions. En l'última hi va estar dos anys i va sortir el gener de 2016, quatre mesos abans de cometre el crim.

Els Mossos van detenir l'acusat el mateix dia dels fets i el jutjat de guàrdia de Balaguer va ordenar el seu ingrés a la presó de manera provisional. Carles López va explicar que el detingut va reconèixer els fets i va justificar el crim al·legant que les víctimes el volien enverinar venent-li substàncies adulterades. Tot i que els forenses hagin conclòs que el detingut és inimputable, aquest extrem s'haurà de ratificar en un judici. La vista podria celebrar-se cap al juny.


Comentaris

envia el comentari