Catalunya Diari

L'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell podrà rebre aviació comercial a partir del mes de gener

L'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell podrà rebre aviació comercial a partir del mes de gener| EP - Fotografia: Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

L'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell ja té tots els permisos per rebre aviació comercial. El dijous 8 de gener es convertirà en infraestructura d'ús públic, de manera que podran operar vols turístics, de passatgers, mercaderies, correus i aerotaxis, segons ha informat aquest dijous la Generalitat.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat, el Ministeri de Foment i el Govern d'Andorra van acordar fa un any impulsar les actuacions necessàries perquè l'aeroport de la Seu d'Urgell, obert el 2010, passés de ser d'ús privat a ser una infraestructura d'ús públic, la qual cosa li permetrà rebre transport comercial.

La Generalitat ha invertit un milió d'euros a dotar dels mitjans necessaris per a la prestació del servei de salvament i extinció d'incendis, a equips de seguretat i a instal·lar una estació meteorològica aeronàutica automatitzada per facilitar informació als pilots, entre d'altres.

El 4 de juny de 2010 es va obrir l'aeroport després de renovar les instal·lacions i la pista, que havia estat en mans privades i que va tancar les portes el 1984. Actualment compta amb quatre hangars construïts, un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus.


Comentaris

envia el comentari