Catalunya Diari

L'aeroport de la Seu d'Urgell serà d'ús públic a l'estiu de 2014

L'aeroport de la Seu d'Urgell serà d'ús públic a l'estiu de 2014| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya / Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

El Ministeri de Foment, el Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya han acordat impulsar i coordinar les actuacions necessàries per a la conversió de l'aeròdrom de la Seu d'Urgell, que actualment és d'ús privat, a ús públic, de manera que pugui tenir ús per aeronaus de transport comercial la pròxima campanya d'estiu de 2014. Per poder ser utilitzat per a vols comercials, l'aeroport requereix adequar-se a la normativa nacional i internacional i ser autoritzat per l'autoritat nacional de seguretat, que és AESA.


D'acord amb el compromís de la ministra de Foment, Ana Pastor, en la seva recent visita a Andorra, ja s'ha celebrat una primera reunió entre representants del Ministeri de Foment, el Govern d'Andorra, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. En la trobada, el Ministeri de Foment ha mostrat la seva màxima disposició perquè tota la tramitació necessària es dugui a terme en el termini més breu possible.


 


La Generalitat de Catalunya, com a titular de l'aeroport, s'ha compromès a dur a terme les inversions necessàries en el termini més breu possible, així com a elaborar tota la documentació tècnica requerida per l'autorització del nou ús de l'aeroport, inclosa la tramitació mediambiental. Per la seva banda, el ministre andorrà ha reiterat la seva gran interès en la obertura de l'aeroport per a la millora de la connectivitat d'Andorra amb els principals aeroports.


 Com a conclusió de la reunió, les tres administracions han establert un full de ruta i han reforçat la coordinació amb l'objectiu de que a l'aeroport es pugui iniciar l'activitat comercial la pròxima campanya d'estiu de 2014 .


 
Noves oportunitats turístiques i econòmiques

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell valora "positivament" aquest acord. I en aquest sentit, l'alcalde de la localitat, Albert Batalla, vol deixar constància que "sobren per l'any vinent, noves oportunitats turístiques, econòmiques i laborals pel nostre territori". I ha afegit: "Tots, però sobretot el sector turístic ho ha d'aprofitar". Comentaris

envia el comentari