Catalunya Diari

L'aeroport de Lleida-Alguaire acomiada la temporada d'estiu amb 2.165 menys que l'any anterior

L'aeroport de Lleida-Alguaire acomiada la temporada d'estiu amb 2.165 menys que l'any anterior| Text i fotografia: ACN

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha acomiadat aquest diumenge una temporada d'estiu marcada per l'anul·lació a principis de juliol dels vols de la companyia israeliana Arkia a Tel-viv. Segons la delegació del Govern a Lleida, durant els mesos de juliol i agost han passat per l'aeroport lleidatà 3.335 passatgers en les connexions d'anada i tornada a Palma, Maó i Eivissa, quan l'any passat van ser 5.500.

Malgrat tot, el delegat del Govern, Ramon Farré, parla d'una activitat estival amb "plena normalitat" i de "xifres esperades", amb avions que han ocupat entre el 65 i el 70% de les places. Precisament per això Farré confia que Air Nostrum continuï apostant pels vols d'estiu a Alguaire la temporada que ve.

Segons dades de la Generalitat, durant juliol i agost 1.443 passatgers han passat per l'aeroport lleidatà per viatjar a l'única destinació fixa durant tot l'any, la de Palma, amb un lleuger descens respecte l'any passat. Un miler -995- han anat fins a Maó i 897 a Eivissa. Els vols d'Air Nostrum a Menorca i Eivissa s'han operat cada divendres i diumenge del 24 de juliol al 30 d'agost.

Si no hi ha canvis d'última hora Arkia tornarà a oferir vols entre Lleida i Tel Aviv l'hivern que ve per aprofitar la temporada d'esquí, en concret entre el 15 de gener i el 25 de març del 2016. Aquest estiu, després del primer vol del 26 de juny, la companyia va anunciar que cancel·lava la d'Alguaire i altres connexions com Eivissa i Florència per una decisió comercial derivada de la competència del baix cost a Israel.


Comentaris

envia el comentari