Catalunya Diari

L'Ajuntament d'Alcarràs, ramaders, agricultors i veïns es reuneixen per trobar solucions a la gestió dels purins i fems de bestiar

L'Ajuntament d'Alcarràs, ramaders, agricultors i veïns es reuneixen per trobar solucions a la gestió dels purins i fems de bestiar| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

L’Ajuntament d’Alcarràs va convocar una reunió extraordinària del Patronat del Jove Agricultor i Ramader –on hi ha la màxima representació dels agents econòmics ramaders i agrícoles de la vila, així com totes les comunitats de regants- per tal de parlar sobre la gestió dels purins i dejeccions de bestiar, després del tancament de la planta, a causa de la decisió del govern del PP de retallar les primes per a la cogeneració. 

Durant la reunió, els diferents agents van poder expressar les seves opinions i també posar sobre la taula diferents opcions per tal de continuar gestionant les dejeccions i evitar així possibles tancaments de granges en un futur. Una d’aquestes alternatives és la planta que proposen l’ADS del Boví i l'ADS del Porcí.
 
Es tracta d’un projecte que només admet fem, la part sòlida del purí i fusta. Sota cap concepte, segons la proposta de les ADS, –i així constaria en les bases del projecte- admetria cap residu més. Una altra de les alternatives és la reobertura de la planta de purins, per la qual cosa l’Ajuntament continua negociacions amb possibles interessats. En qualsevol cas, fins a dia d'avui no hi ha cap projecte aprovat i se segueix dialogant i buscant la millor solució i més beneficiosa per a tothom.
 
La reunió va servir per trobar punts en comú i consensuar noves actuacions per tal que l’economia alcarrassina no es vegi afectada per la decisió injusta del govern del Partit Popular. En aquest sentit, i a proposta de l’Ajuntament –govern i oposició inclosos- es va proposar crear una comissió de seguiment integrada per Ajuntament, ramaders, agricultors, regants i veïns (també de Vallmanya). Així mateix, es va acordar que un representant del departament d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat expliqui a aquest fòrum de debat quina és l’actual situació pel que fa a la gestió de purins i fem, així com quines possibilitats o solucions hi ha per evitar tancaments d’explotacions ramaderes. 


Comentaris

envia el comentari