Catalunya Diari

L’Ajuntament de Balaguer mesurarà els camps electromagnètics en domicilis particulars

L’Ajuntament de Balaguer mesurarà els camps electromagnètics en domicilis particulars| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Aquest aparell mesura les emissions electromagnètiques generades per sistemes de radiocomunicació (ràdio, televisió, telefonia mòbil, WiFi, entre altres) per tal de vetllar que no superin els nivells màxims establerts en la normativa vigent. De fet, les proves efectuades fins ara a Balaguer han permès constatar que els nivells d’emissió estan molt per sota dels límits permesos (28 vols per metre). 
 
Un tècnic de l’Ajuntament s’encarregarà de recollir les dades als domicilis de les persones que ho sol·licitin a l’oficina tècnica de l’Ajuntament, de manera presencial o bé trucant al 973 44 52 00 i demanar per aquest departament.
 
A banda d’aquest equip portàtil, a la ciutat hi ha una estació fixa que controla constantment les emissions de camp electromagnètic. 
 
Amb aquest projecte, la Generalitat vol crear un espai de consulta i divulgació amb clara voluntat pedagògica que pretén facilitar l’accés de la ciutadana a tota la informació relacionada amb les antenes de telefonia mòbil. Així, a banda de consultar mesures, s’aclareixen conceptes sobre antenes i telèfons mòbils i es poden descarregar estudis internacionals que analitzen la possible relació entre els camps electromagnètics i la salut. 


Comentaris

envia el comentari