Catalunya Diari

L'Ajuntament de les Borges Blanques no tenia constància que el grup de Cap d'Any utilitzaria pirotècnia

L'Ajuntament de les Borges Blanques no tenia constà ncia que el grup de Cap d'Any utilitzaria pirotècnia| Text i fotografia: ACN

L'Ajuntament de les Borges Blanques no tenia constància que el grup de versions que va actuar durant la festa de Cap d'Any al pavelló poliesportiu havia de fer servir elements de pirotècnia com la bengala que tot apunta que va ser l'origen de l'incendi de les cortines de l'escenari que va obligar a desallotjar 250 persones.

Segons la regidora de Cultura i Festes del consistori, Ariadna Salla, el reglament municipal no permet ''tirar cap producte de pirotècnia'' en llocs tancats i per això seran ''molt estrictes'' a l'hora de revisar el què ha passat perquè no es tornin a produir uns fets com aquests. Les bengales que va fer servir el grup de versions al final de l'actuació estaven situades a la part del davant de l'escenari i segons indica l'etiqueta que porten són per a us exterior amb recomanació de fer-ho a 7 metres de qualsevol objecte susceptible de ser cremat.

Les bengales estaven situades en unes bases repartides al llarg de tota la part del davant de l'escenari del pavelló Francesc Macià de la capital de les Garrigues. Quan va finalitzar l'actuació del primer grup de versions de la revetlla de Cap d'Any havien d'encendre's tot i que no ho van fer totes. Sí però la del lateral dret, que va ser la que molt possiblement va prendre foc a la cortina de l'escenari que va anar cremant lentament perquè està feta d'un producte ignífug.

Salla ha explicat que quan va començar a tocar l'altre grup i un tècnic es va adonar que la cortina cremava van poder apagar ràpidament el foc amb els extintors del pavelló posant en pràctica el ''pla d'autoprotecció'' que va permetre desallotjar els persones que hi havia en aquell moment gaudint de la festa. Només dues persones van haver de ser ateses per la inhalació de la pols que deixen anar els extintors, que també va provocar que s'hagués de finalitzar en aquell moment la festa ja que va cobrir l'escenari i tot el material musical que hi havia.

Operaris de neteja i tècnics de l'ajuntament han estat treballant aquest dilluns al matí per netejar el pavelló, on de moment no s'ha tocat res del que hi ha a l'escenari a l'espera que passin els pèrits de l'assegurança per fer un balanç dels danys i també els Mossos d'Esquadra que han de determinar les causes de l'incendi.

Tot plegat farà que durant aquest dilluns i previsiblement dimarts el Parc de Nadal de les Borges Blanques es vegi afectat i hagi de tancar la part destinada als nens més grans, que tenen en aquest pavelló les activitats i atraccions que s'adrecen a ells i que per la revetlla de Cap d'Any havien estat desmuntades. L'Ajuntament sí que obrirà però la part de Pavelló de l'Oli, on hi ha l'oferta per al públic infantil.


Comentaris

envia el comentari