Catalunya Diari

L’Ajuntament de les Borges posa en marxa 5 zones WiFi per oferir internet gratis al nucli urbà

L’Ajuntament de les Borges posa en marxa 5 zones WiFi per oferir internet gratis al nucli urbà | Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges ha anunciat aquest dilluns la posada en funcionament de cinc zones WiFi municipals, en període de proves durant aquesta Festa Major, amb l’objectiu d’ampliar les possibilitats de connexió a Internet dels seus veïns i visitants.

Aquest servei està enfocat a la navegació per Internet i la utilització del correu electrònic, però no contempla les descàrregues de música, pel·lícules, ni altres continguts. La posada en funcionament d’aquest nou servei ha estat possible gràcies a l’acord al que han arribat l’Ajuntament i l’empresa Excom Cloud, principal operadora de serveis d’internet a les Borges.

La iniciativa, que no comportarà cap cost per l’Ajuntament ja que és l’operadora la que assumirà el cost de la instal·lació, també contempla que els seus clients a les Borges tinguin WiFi gratuït 24 hores al dia en aquestes àrees urbanes, una mesura que es posarà en marxa quan finalitzi la fase de proves.

L’alcalde de la localitat, Enric Mir, ha explicat que després d’aquests primers dies en fase de proves “podem fer un balanç molt positiu del que suposa per a les Borges disposar d’aquest nou servei, ja que Internet i el que comporta ja no serà un privilegi a les Borges sinó que gràcies amb aquest acord es converteix en un dret per a tothom que ha de contribuir decisivament a acabar amb la fractura digital a la ciutat”. Així mateix, Mir ha agraït a l’operadora la seva aposta per les Borges i les Garrigues, ja que “així també contribuïm clarament a incentivar l’ús de les noves tecnologies i garantim un mecanisme de consulta simple del web per als ciutadans a més de ser molt útil també per als qui visitin la ciutat”. Finalment l’alcalde ha recordat que aquest “és sistema és pioner al territori de Lleida i encamina a les Borges a convertir-se poc a poc en una Smart City”.

El sistema, compta amb una limitació de velocitat (a 256 kbps) i de temps (30 minuts diaris per dispositiu), una mesura implementada seguint les indicacions del regulador del servei, la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, sobre la base de la legislació vigent, la circular 1/2010. El WiFi municipal permet l’accés lliure a la xarxa excepte la navegació per pàgines amb contingut violent, racista, per a adults i similars. No obstant els webs municipals, d’emergència i informació ciutadana estaran oberts a consultes sense restriccions de temps.

Per la seva banda, el director general d'Excom Cloud, Victor Giró, ha manifestat la seva satisfacció per poder implementar el servei que prestaven fins ara, ja que “a més de no deixar a cap persona a les Borges desconnectada, amb aquest acord tots els nostres clients tindran a partir de les properes setmanes, finalitzada la fase de proves, la mateixa cobertura en el nucli urbà de les Borges que la que tenen a casa, sense cap cost afegit”.

Les zones WiFi cobreixen cinc dels espais més cèntrics de la ciutat, amb el que cobreixen el seu nucli urbà: la plaça del Terrall, la plaça Constitució, l’entorn de l’Espai Macià, la plaça Europa i la plaça de la Independència, indrets que una vegada finalitzi la Festa Major s’identificaran amb un indicador que senyalitzarà les zones de cobertura WiFi. D’aquesta manera, un usuari que des del seu dispositiu WiFi (telèfon mòbil, tauleta, portàtil...) detecti la xarxa sense fils, rebrà una pàgina que l’informarà de les condicions d’ús i permetrà l’accés a la xarxa.


Comentaris

envia el comentari