Catalunya Diari

L’Ajuntament de Tàrrega aplica millores de seguretat viària a l’antiga N-II entre el nucli urbà i Vilagrassa

L’Ajuntament de Tàrrega aplica millores de seguretat viària a l’antiga N-II entre el nucli urbà i Vilagrassa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 En tot aquest segment i a partir de la setmana vinent la velocitat es limitarà a 50 km/h i es prohibiran els avançaments. "Malgrat la seva fesomia de carretera, és considerat un carrer de trama urbana i s’hi ha d’aplicar les normes de circulació corresponents", afirma l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló. El consistori renovarà la senyalització horitzontal i vertical en tot el traçat, si bé les modificacions es faran més visibles al tram de 400 metres adjacent a la fàbrica reconvertida en el Museu de la Mecanització Agrària J. Trepat. 
 
En aquest tram que dóna accés al museu –que figura en el carrerer com avinguda de Josep Trepat Galceran-, el consistori vol accentuar les mesures de seguretat viària mitjançant un nou element de senyalització horitzontal: una franja vermella d’un metre d’amplada al centre de la calçada. Això implicarà alhora la disminució de l’amplada dels dos carrils principals de circulació (fins als 3 metres), instant els conductors a reduir la velocitat. A més, s’instal—·laran a la calçada dos ressalts en forma de passos elevats, a l’alçada de cadascun dels dos extrems del complex del museu. 
 
Inauguració del Museu J. Trepat, divendres
Aquestes intervencions coincideixen amb la inauguració del museu, prevista pel divendres 22 de juny, a les 17.00 hores, en un acte que comptarà amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega. Precisament, el nou projecte de mobilitat contempla l’habilitació al voral sud d’un pas per a vianants de 200 metres de longitud que unirà la plaça de Josep Pont i Creus amb el museu. Tindrà quatre metres d’amplada, nova il·Â—luminació i quedarà delimitat per una tanca i pilones. De moment ja s’hi ha estès la capa asfàltica i la resta d’elements s’instal—·laran les properes setmanes. Tot aquest paquet de mesures té un cost de 38.000 euros, finançat pel Pla Únic d’Obres i Serveis del Govern català.


Comentaris

envia el comentari