Catalunya Diari

L'Ajuntament de Tàrrega delegarà el cobrament de les sancions d’aparcament a la Diputació de Lleida

L'Ajuntament de Tàrrega delegarà el cobrament de les sancions d’aparcament a la Diputació de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Ajuntament de Tàrrega delegarà la gestió i la recaptació de les sancions d’aparcament del municipi a la Diputació de Lleida. D'aquesta manera, el consistori vol agilitzar d’aquesta forma la tramitació i el cobrament d’aquestes multes.

La capital de l’Urgell té previst aprovar la mesura aquest mes de juliol, en la sessió del Ple prevista el proper 25 de juliol. Aquesta competència es transferirà així a l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de l’ens provincial, el qual ja es fa càrrec del cobrament dels impostos de vehicles de tracció mecànica i de l’IBI de Tàrrega. "Els bons resultats en aquest sentit ens han animat a delegar també la tramitació de les denúncies d’aparcament", afirma l’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló. 
 
El conveni de propera signatura entre l’Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida preveu dotar als agents de la Policia Local d’un dispositiu PDA, cosa que permetrà informatitzar tot el procés des del mateix moment de la imposició de les sancions. La multa es registrada a les oficines de l’organisme autònom, on es podran presentar els possibles plecs de descàrrec. Les al—·legacions contra les denúncies també es podran tramitar com fins ara a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de la Casa Consistorial. 
 
La delegació de la gestió de les sancions d’aparcament coincideix amb una revisió a l’alça dels imports de les multes per equiparar-los als d’altres caps de comarca. A més, actualment, la sanció per estacionament indegut pot ser econòmicament inferior al preu de deixar el vehicle al pàrquing municipal, greuge que es vol corregir. Així, la multa per estacionament en llocs prohibits passarà de 30 a 50 euros i el de zona blava augmentarà de 18 a 30 euros. Aquesta modificació de l’ordenança municipal de circulació, que entrarà en vigor aquest mes de setembre, també es debatrà en el Ple del proper 25 de juliol.


Comentaris

envia el comentari