Catalunya Diari

L’Ajuntament de Tàrrega retalla la plantilla de les dues llars municipals d'infants davant el descens de matriculacions

L’Ajuntament de Tà rrega retalla la plantilla de les dues llars municipals d'infants davant el descens de matriculacions| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rregaFinalitzat el període de matriculació, s’ha constatat que les dues escoles bressol de titularitat municipal (El Niu i La Pau) iniciaran el nou curs amb 130 alumnes, un 25% menys que el curs anterior (quan es comptabilitzaren 172 alumnes). En concret, s’han matriculat 58 infants a El Niu i 72 a La Pau, xifres que fan insostenible mantenir la plantilla com fins ara. A més, les dues llars d’infants estaven dotades per assolir una capacitat de 200 alumnes matriculats, molt per damunt de les sol—licituds.

El Consistori atribueix aquesta davallada de matriculacions a dues conjuntures: la crisi econòmica i el descens de la natalitat al municipi. Val a dir que la retallada de les aportacions per plaça provinents de la Generalitat de Catalunya (de 1.800 euros s’ha reduït fins a 875 euros) han obligat l’Ajuntament de Tàrrega a augmentar les quotes de les llars d’infants. Actualment, aquestes quotes han quedat fixades en 115 euros mensuals per l’horari de 08.00 a 13.00 hores, i de 140 euros mensuals per l’horari de 08.00 a 13.00 i de 15.00 a 18.00 hores. Amb aquest increment de la quota, però, s’amplien alhora els serveis d’acollida i recollida. L’Ajuntament també ha comprovat que les dues llars d’infants privades del municipi pateixen circumstàncies similars.

Només 36 infants al servei de menjador
Les tres tècniques acomiadades foren contractades l’any 2006. Les rescissions s’han fet atenent a l’antiguitat i les puntuacions més baixes obtingudes durant el procés selectiu. D’altra banda l’externalització del servei de menjador per abaratir costos (només s’hi han inscrit enguany 36 infants) comporta la supressió d’una plaça de cuiner. Tots quatre acomiadaments han rebut la indemnització corresponent. L’Ajuntament no descarta contractar de nou aquests treballadors, de forma temporal, en cas que les matriculacions experimentessin un augment els anys propers. Aplicada la retallada, la plantilla de les llars d’infants El Niu i La Pau comptarà a partir del nou curs amb un total de 17 treballadors.Comentaris

envia el comentari