Catalunya Diari

L'Albi organitza la segona fira de productes artesans i maquinària agrícola

L'Albi organitza la segona fira de productes artesans i maquinària agrícola| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

L'Albi organitza el proper cap de setmana la segona edició de FirAlbi, una fira de productes de proximitat i de maquinària agrícola, en la qual l'oli en serà el protagonista. Així mateix, també ha programat una sèrie de conferències, concerts i representacions en el marc dels actes commemoratius del 850è aniversari de la carta de la població. Tots aquests actes compten amb el suport de la Diputació de Lleida.

La Fira coincideix aquest any amb la celebració del 850 aniversari de la carta de poblament. Per aquest motiu, el proper dissabte, l'Albi acollirà un seguit d'activitats culturals. Un d'ells serà la representació teatral al Castell de la concessió del noble Guillem de Cervera del dret sobre el castell i les terres a Guillem de Timor fa vuit segles. Posteriorment, a les deu de la nit, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el poliesportiu municipal acollirà un espectacle musical a càrrec de l'Orfeó Lleidatà.  
 
El diumenge se celebrarà la segona Fira de productes artesans i maquinària agrícola de l'Albi, centrada en la tradició i l'artesania amb la clara voluntat de promocionar els productes de proximitat del municipi. En l'edició de l'any passat hi van assistir prop d'un miler de visitants i tan sols va durar un matí. En aquesta edició, les activitats seran tot el matí i la tarda i la fira comptarà amb una cinquantena de parades d'alimentació, de roba, manualitats i artesanies.
 
La fira també serà l'aparador de venda i d'exposició de maquinària agrícola que pretén atraure els pagesos de la comarca i voltants interessats en les novetats del sector. 
 
La inauguració de la fira serà diumenge, dia 10 d'abril, i la presidirà el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.
 
Presentació a la Diputació

La Diputació ha acollit aquest dimarts la presentació de les activitats previstes pels dies 9 i 10 d'abril, comptant amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l'alcaldessa de l'Albi, Anna Feliu; del regidor de l'ajuntament, Adrià Vives, i del fabricant de maquinària agrícola, Jaume Gaya.  


 


Com a novetats, l'alcaldessa de l'Albi ha explicat que s'ha organitzat la primera trobada de tractors antics al Passeig Sants Cosme i Damià i la primera trobada cavallista amb recorregut pel recinte firal. Així mateix, el fabricant de maquinària agrícola, Jaume Gaya, membre del Moto Club Albi Dirt Track, ha explicat que els aficionats a les motos tindran l'oportunitat de poder veure la primera moto del corredor Emili Alzamora, i entrar en el sorteig d'un jersei signat pels pilots lleidatans, Marc i Àlex Marquez.


Comentaris

envia el comentari