Catalunya Diari

L'alcalde d'Alpicat admet possibles errors administratius després del registre del consistori

L'alcalde d'Alpicat admet possibles errors administratius després del registre del consistori| Text i fotografies: EP

L'alcalde d'Alpicat, Pau Cabré (CiU), ha admès aquest dijous possibles errors administratius a l'Ajuntament, que ha estat registrat per la Guàrdia Civil per presumptes pagaments i contractacions irregularitats. El també president del Consell Comarcal ha afirmat: "Pot ser que hi hagi algun error administratiu, però mai penal".

L'alcalde ha explicat que la secretària del jutjat número 3 de Lleida s'ha presentat "amb un grapat de guàrdies civils, amb una ordre de registre de les instal·lacions de l'Ajuntament", i ha qualificat l'actuació de desproporcionada perquè sempre que el jutjat ha demanat documentació, el consistori ha estat diligent.

També s'ha referit al fet que una denúncia del PSC hagi motivat el registre, davant del que ha afirmat que les eleccions "s'han de guanyar a les urnes, no als jutjats".

Com ja havia relatat l'advocat de l'Ajuntament, Carlos López, Cabré ha assenyalat que la Guàrdia Civil s'ha emportat 30 expedients de contractació i que no hi ha hagut cap detingut ni cap imputat.

Cabré ha volgut enviar als veïns del seu poble un missatge de tranquil·litat: "No tenim cap problema per tranquil·litzar els veïns d'Alpicat. La nostra situació és d'allò més legal del món, si hi ha una baixa per jubilació, es contracta".

Pel que fa a la crítica que ha fet aquest dijous Stop Corrupció Alpicat, acusant a el l'Ajuntament de contractar sense treure places a concurs públic, Cabré ha afirmat que el Consistori formalitzat contractes d'obra i servei i ha contractat aturats sempre amb el vistiplau dels funcionaris del consistori.

A la pregunta dels mitjans sobre la contractació d'una mestra a la guarderia, filla d'un regidor, ha admès que "pot ser". I ha afegit: "Els fills dels regidors també tenen dret a treballar i ella estava treballant a la guarderia que va acabar la concessió amb l'Ajuntament".

Aquesta no és la primera vegada que l'alcalde té problemes amb la Justícia. L'Audiència de Lleida el va absoldre el febrer de l'any passat del delicte contra l'ordenació del territori pel que el Jutjat Penal 1 l'havia condemnat a vuit mesos de presó i a vuit anys d'inhabilitació per haver autoritzat a la població la construcció d'una nau de una empresa de transports en una zona no urbanitzable 1999. En la seva sentència, l'Audiència de Lleida estimava també els recursos del secretari i de l'arquitecta d'Alpicat que havien estat condemnats amb Cabré i remarcava que "no hi havia parlar que obressin amb coneixement d'actuar al marge de l'ordenament jurídic".

Cinc hores de registre
Una denúncia del PSC ha motivat el registre aquest dijous de la Guàrdia Civil del consistori d'Alpicat (Lleida), governat per Pau Cabré (CiU), per presumptes pagaments i contractacions irregulars. Els sis agents que han intervingut en el registre, ordenat per la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 3 de Lleida, que ha durat cinc hores, s'han endut una trentena d'expedients de contractació de personal i de serveis d'entre els anys 2009 i 2012 , i uns 5.000 correus electrònics entre l'interventor, el secretari i l'arquitecte.Segons ha explicat l'advocat de l'Ajuntament, el que ha fet la Guàrdia Civil, per no demorar el procés, ha estat treure una còpia del contingut de l'ordinador de l'interventor i s'han bolcat els correus electrònics. El lletrat ha precisat que cap expedient està relacionat amb urbanisme, i ha considerat desproporcionada l'actuació de la Guàrdia Civil: "No estava justificada si del que es tractava era aconseguir expedients administratius, que són expedients de caràcter públic que estan guardats i que el Ajuntament hauria lliurat si li haguessin requerit". També ha afegit: "Jo vull cridar l'atenció sobre aquesta espectacularitat que sembla que vol dimensionar el fet".

Comentaris

envia el comentari