Catalunya Diari

L’alcalde de Benavent de Segrià dimiteix per la "deslleialtat" del seus socis de govern

L’alcalde de Benavent de Segrià dimiteix per la "deslleialtat" del seus socis de govern| Redacció - Fotografia: PP Lleida

L’alcalde de Benavent de Segrià, Josep Maria Palau (PP), ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió com a alcalde degut a la “deslleialtat” del seus socis de govern (PSC). Una deslleialtat, ha explicat Palau, que ha anat a més en els darrers mesos i que "ha afectat a la seva gestió com a alcalde i al bon funcionament de l'Ajuntament".

En aquest sentit, considera que amb l’actual situació, no pot desenvolupar el seu treball com a alcalde amb normalitat ni amb l’estabilitat que necessita un govern d’un ajuntament. Palau ha afirmat que la gota que ha vessat el got ha estat la decisió dels seus socis de govern, i d’acord amb el grup de CiU a l’oposició, en utilitzar el local municipal per poder celebrar la consulta d’aquest diumenge. Palau ha afirmat que es va assabentar pels mitjans de comunicació que seria la primera tinent d’alcalde la que obriria el local municipal. El fins ara alcalde recorda que el secretari de la Corporació va emetre un informe jurídic advertint que l’obertura d’un local municipal per la consulta podria ser constitutiu de delicte de desobediència, i per això, es va buscar una solució alternativa, habilitar el local de la Penya Barcelonista de Benavent per poder desenvolupar l’acte.

El regidor del PP, que va assumir l’alcaldia al juliol de 2013, considera que cada cop s’ha trobat amb més pals a les rodes per poder portar a terme la seva gestió com a alcalde, dins de l’equip de govern, una situació que es contradiu radicalment a la lleialtat que el regidor del Partit Popular ha tingut amb els seus socis de govern des de l’acord de legislatura que es va pactar l’any 2011, i amb el seu suport que va donar al govern socialista que va governar amb minoria en la legislatura 2007-2011.

El fins ara alcalde de Benavent de Segrià considera una “deslleialtat total” que els seus socis bloquegessin la publicació d’un band d’alcaldia per explicar l’estat de comptes de l’ajuntament, per donar resposta a les crítiques del grup de CiU sobre aquest tema.

Palau lamenta que hagi hagut de prendre aquesta decisió, però afirma estar molt tranquil perquè sempre ha treballat pel bé del municipi. En aquest sentit, recorda que amb la seva gestió davant l’alcaldia serà possible que finalment s’executin obres pendents des de fa temps com la construcció de la canonada d’aigua potable entre Vilanova de Segrià i Benavent de Segrià; l’execució de les obres d’ecojardineria de les rotondes, que permetrà també enjardinar la plaça Major; i l’arranjament del cementiri municipal. També ha destacat la millora de l’estat de Tresoreria durant el temps que ha estat d’alcalde. En aquest sentit, Palau ha indicat que deixa l’ajuntament amb 225.000 euros a Tresoreria, dels qual pot disposar lliurement de 180.000 euros, quan amb anterioritat el consistori estava “endeutat fins al coll”.

Josep Maria Palau, que ha anunciat la seva dimissió en la reunió de la junta de govern de l’ajuntament celebrada aquest dilluns migdia, passarà a ser regidor del Partit Popular a l’oposició, i manifesta que continuarà treballant al servei dels veïns de Benavent de Segrià.


Comentaris
Sandra Villegas
Estimat Josep Maria, \r\n\r\nVeig que ni les emocions ni els sentiments dels Benaventins t'han arribat al cor amb aquest acte tan important.\r\n\r\nDeixem-nos de delictes de desovediéncia. \r\n\r\nPer estimar a un poble, primer s'ha d'estimar i escoltar als convilatans. Es un punt de reflexió.\r\n\r\nSols hem cal afegir, que estic molt orgullosa d'haber votat a Benavent. Vaig venir de Barcelona per exercir el meu dret a expressar la meva opinió.\r\n\r\nSandra Villegas

envia el comentari