Catalunya Diari

L'Alt Urgell recupera les tradicionals Jornades Gastronòmiques

L'Alt Urgell recupera les tradicionals Jornades Gastronòmiques| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 Aquestes jornades es presenten en un nou format, amb noves tècniques culinàries i amb els productes de proximitat d'alta qualitat com a base. Així ho ha explicat el president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, qui ha remarcat que l'objectiu d'aquestes jornades, que s'havien deixat de celebrar ja fa uns anys, "és posar en valor aquests productes alimentaris d'altíssima qualitat que tenim a la comarca de l'Alt Urgell". 
 

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, ha manifestat que "ha estat una bona idea recuperar aquestes jornades que fa uns anys ja es feien". En aquest sentit, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha destacat que "van ser i tornaran a ser un excel·lent aparador de tot allò que pot oferir la Seu i comarca, tant als propis alturgellencs com a les persones que ens visiten". L'alcalde urgellenc ha subratllat que "som coneguts pel nostra patrimoni cultural i natural, però cal treure pit en l'àmbit alimentari i gastronòmic". Batalla també ha recordat que l'Alt Urgell és l'única comarca de Catalunya i de tot l'Estat que gaudeix de tres productes amb distinció de qualitat alimentària com són les DO de formatge i mantenga i l'IGP vedella dels Pirineus. I ha afegit: "Això permet tenir plats d'altíssima qualitat".


 
Menús gastronòmics per a tothom 
Els 17 establiments de la comarca (entre restaurants i bars) que prendran part en aquestes renovades jornades gastronòmiques alturgellenques oferiran al llarg de 10 dies un menú gastronòmic, que tindrà un preu que oscil·larà entre els 15 i els 45 euros, depenent de l'establiment. "D'aquesta manera", ha assenyalat Sánchez, "tothom qui ho desitgi podrà tastar algun d'aquests menús gastronòmics de l'Alt Urgell". 
 
Com a novetat, alguns establiments també oferiran una tapa o un aperitiu per l'ocasió. El preu de cada tapa, que serviran durant aquests deu dies de les jornades, serà de 2,5 euros. 
 
Paquet turístic 
Tot coincidint amb la celebració d'aquestes jornades gastronòmiques, des de Turisme Seu s'ofereix un paquet turístic (Productes de proximitat), a partir de 36 euros per persona, amb allotjament en un hotel amb encant, fer un tastet en una formatgeria artesana, una visita a l'Espai Ermengol (el món del formatge) i poder gaudir d'un menú gastronòmic en alguns d'aquests 17 establiments que prenen part en les jornades. 
 
Aquestes jornades s'iniciaran amb un sopar inaugural que tindrà lloc aquest divendres 11 d'abril, a les 21.00 hores, a l'Hotel El Castell de Ciutat, i que donarà el tret de sortida d'aquest esdeveniment. El sopar constarà d'un menú gastronòmic de 12 plats, que cuinaran 12 establiments diferents de la comarca, i unes postres. Aquest sopar té un cost de 40 euros per persona, i està previst que hi puguin participar uns 300 comensals. 
 
Les Jornades Gastronòmiques de l'Alt Urgell estan organitzades per l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a través del programa GUSTUM, i de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. 


Comentaris

envia el comentari