Catalunya Diari

L'Äneufest recupera l'esperit dels festivals musicals a les Valls d'Àneu

L'Äneufest recupera l'esperit dels festivals musicals a les Valls d'Àneu| Redacció - Fotografia: Äneufest

Les Valls d'Àneu acolliran aquest dissabte, 16 de juliol, la primera edició de l'Äneufest, un festival que vol omplir el buit existent en el panorama musical de la zona. Des de l'Associació ArtÄneu, entitat organitzadora de l'esdeveniment, es defensa la necessitat de què aquest territori "maridi la música, les arts i el patrimoni cultural com a eixos vertebradors d'un entorn natural únic".

L'objectiu de l'Äneufest és dinamitzar mitjançant la música les Valls d'Àneu i la comarca del Pallars Sobirà i reivindicar un espai propi, com el que ja tenen el Dansàneu en l`àmbit de la dansa i l'Esbaiola't en el teatre.

L'Äneufest, que es presenta com la 'Cabritada del Pirineu', obrirà les seves portes a les 11.00 hores i fins a la matinada per només 5,99 euros, oferint concerts, espectacles, tallers, mercat de productes artesanals i passeig amb poni, entre d'altres activitats. A més, l'organització oferirà en una promoció conjunta amb el càmping Aigüestortes Càmping Resort del Parc Nacional d'Aigüestortes la possibilitat d'adquirir l'abonament i acampar per 15 euros. Amb aquest pack, els assistents gaudiran d'un entorn natural en un ambient familiar.

Setze hores per reivindicar la música, les arts i el patrimoni cultural
L'Äneufest 2016 seran 16 hores amb la música i els espectacles artístics com a protagonistes que serviran per reivindicar el patrimoni cultural que aporten Esterri d'Àneu i les Valls d'Àneu. El festival tindrà nou actuacions musicals: Anisakis, Batucada Kina Kreu, Max Acústic, Vaxons, DJ Lomarceloo, Xafarrostolls, La Trocamba Matanuska, El Oso i Kinton Cloud.

Els espectacles teatrals estaran representats per les obres 'Una mica d'amor', 'Agua esculpe piedra' i 'L'Esperanceta'. L'Àneu Fest també comptarà amb un espai per una selecció d'artesans i productors locals de comerç de proximitat.

Les entrades i abonaments de l'Äneufest es podran comprar exclusivament a la taquilla del festival o a Internet, a través d'Eventbrite. Un cop adquirides, seran canviades per polseres a les mateixes taquilles habilitades. Aquestes polseres són les que donaran dret a entrar i sortir del recinte.

L'Äneufest se celebra en l'entorn incomparable d'Esterri d'Àneu, un poblet del Pallars Sobirà situat al centre de la Vall d'Àneu en un paratge únic al bressol dels Pirineus, on la major part dels seus espais estan protegits. A tocar del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu o la Reserva de Caça de Boumort, Esterri és l'entorn ideal per combinar l'art i la natura.


Comentaris

envia el comentari