Catalunya Diari

L'Aquelarre comença el compte enrere

L'Aquelarre comença el compte enrere| Redacció - Fotografia: Aquelarre Cervera

 

L'Aquelarre de Cervera ja escalfa motors. La 37a edició, presentada aquest dimarts al vespre, es durà a terme els dies 29, 30 i 31 d'agost. La  recent estrenada plaça de la Universitat tindrà un paper principal. En aquest espai es podrà veure un espectacle piro-visual, que donarà l'arrencada de la nit.

  

A l'acte de presentació hi han assistir l'alcalde de Cervera i regidor de l'Aquelarre, Ramon Royes; el director artístic, Albert Parra; la cap de colla dels diables Carranquera, Núria Turull; el coordinador musical, Iban Orobitg; la sots-directora de la Fira del Gran Boc, Montse Ortiz; i la representant de l'espectacle de divendres, Elisabet Cos. Tots ells van exposar els diferents eixos que conformen la festa. Des dels espectacles que s’hi podran veure fins a les activitats de la Fira esotèrica, passant pel foc i la música. Totes les àrees de la festa han augmentat aspiracions i, en alguns casos, pressupost, "sobretot pel que respecta a la sortida de la Universitat, on s’augmenta la presència de foc amb una colla de diables convidada i un drac, juntament amb els diables de Cervera", segons ha explicat Turull.

  

 

  

Per la seva banda, Ortiz, també ha comentat que aprofitarien al màxim la nova composició de la plaça per ressituar les parades gastronòmiques de la fira, guanyant espai i interferint menys en la visió de la façana de l’emblemàtic edifici de Cervera. 

  

 

  

La presentació de l'Aquelarre ha estat con conduïda per Jaume Carbonell, quie ha encarnat el personatge del diable Astarot, el qual custodia la Casa d’Estiu del Mascle Cabró fins a la seva arribada a Cervera. Aquest any l’Astarot ha estat acompanyat de tres petits diables, qui han explicat què és la festa. Són: l’Èric Grau, la Martina Campanero i la Xènia Puig, qui, amb molt d’humor van renyar a l’Astarot per l’absència d’en Jaume Carbonell com a director del Centre Municipal de Cultura, organisme organitzador de l’Aquelarret. Amb aquest toc infantil i d’humor la presentació va prendre un caire més festiu i distès. L’anècdota de l’acte va ésser just quan acabaven l’actuació dels diables petits, i és que la llum a Cal Racó va marxar durant uns deu minuts. Mentre l’avaria es solucionava, tant l’Astarot com els petits diables van improvisar una petita escena gairebé a les fosques i sense microfonia. L’acte va prendre, encara més, un caire molt familiar i distès. 

  

 

  

Per finalitzar l’acte, i gràcies a la col·laboració, per segon any, del Castell del Remei, tots els assistents varen poder celebrar l’entrada de l’Aquelarre amb una excel·lent copa de vi a la terrassa de Sant Domènec, lloc de pagament de la Casa d’Estiu del Mascle Cabró amb vistes a l’espectacle. Això sí, per veure’l caldrà esperar a l’últim dissabte d’agost.

Comentaris

envia el comentari