Catalunya Diari

L'Aquelarre es prepara per la 37a edició amb un inici de festa espectacular

L'Aquelarre es prepara per la 37a edició amb un inici de festa espectacular| Laura Biela - Fotografia: Aquelarre

 

Cervera ja ho té tot a punt per celebrar els dies 29, 30 i 31 d'agost la 37a edició de l'Aquelarre, una festa on el foc, els espectacles i la música són els principals protagonistes. Una celebració que aplega any rere any unes 25.000 persones.

  

L'inici de festa d'enguany es preveu espectacular. La recent remodelada plaça de la Universitat de la localitat permetrà als visitants una visió molt més àmplia de l'edifici, amb més qualitat, sense cap mena d'obstacle, per gaudir de l'espectacle sense cap impediment. L'organització ha encarregat a la direcció artística un representació especial i potent. "Per aconseguir-ho, hem optimitzat diners d'altres àrees de la festa, per potencia l'encensa i el correfoc inicial", ha explicat a lleidaalminut.com l'alcalde de Cervera i regidor d'Aquelarre, Ramón Royes.

  

 
 

  

L’Encesa de la Universitat és un gran espectacle pirotècnic que es farà dissabte 30 d’agost a les 23.00 hores. L’Encesa és prèvia a la cercavila de tots els elements de cultura popular, que va de la plaça Universitat a la plaça de Cal Racó, on tenen lloc els tres actes de l’espectacle.
 

  

 
 

  

Visitants d'arreu
 

  

L'Aquelarre de Cervera reuneix edició rere edició unes 25.000 persones durant els tres dies que dura la festa. "La majoria del públic que ens visita són de Catalunya, tot i que també rebem gent d'Aragó, de València, inclús del sud de França", explica Royes, qui afirma que l'impacte econòmic que suposa la celebració era de 800.000 euros ara fa dos anys, quan la Generalitat va portar a terme un estudi econòmic sobre l'impacte que suposava l'Aquelarre, "ara segur que és molt superior, ja que hem anat guanyant visitants", apunta.
 

  

 
 

  

I es que l'alcalde de Cervera no descartar anar ampliant la festa si la gent així ho vol. "A la localitat tenim suficient espai per anar oferint més propostes als visitants i no descartem fer-ho si veiem que és necessari", assegura.
 

  

 
 

  

La Fira del Gran Boc
 

  

La Fira del Gran Boc, ubicada a la Universitat, és una fira esotèrica i alternativa. Ubicada als patis de la Universitat es durà a terme dissabte dia 30 i diumenge dia 31. Al pati gran o principal s’ubicarà el punt d’informació i botiga de la Festa, un bar i parades de productes naturals, artesans i tèxtil; mentre que un dels patis interiors acollirà els professionals esotèrics, tarot, quiromància i teràpies alternatives. A la zona exterior de la Universitat (al passeig) se situaran les parades gastronòmiques. L'horari de la fira és dissabte de 17.00 a 03.00 hores i diumenge de 17.00 a 22.00 hores.
 

  

 
 

  

Per altra banda, el tradicional 'Aquelarret', una cercavila infantil pensada per als més menuts amb l'objectiu d'incentivar el relleu generacional, tindrà lloc dissabte a les 18.00 hores. La marxa s'iniciarà al Brollador, passant per davant de la Universitat i finalitzant a la Plaça Pius XII, amb el lluïment dels diferents grups i escumada final.

  

\r\n


Comentaris

envia el comentari