Catalunya Diari

L'Associació Catalana de Municipis, a favor d’un major enduriment penal dels robatoris al camp

L'Associació Catalana de Municipis, a favor d’un major enduriment penal dels robatoris al camp| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) s'ha adherit també a la proposta d'endurir les condemnes per robatoris agrícoles, després de que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, els hi proposés. Una petició que ha fet en nom dels seixanta municipis que li van demanar solucions per acabar amb els robatoris.

La proposta es basa en un informe de la Universitat de Lleida (UdL) que determina les mesures penals per prevenir la delinqüència en l’àmbit rural aprofitant la reforma del Codi Penal.
 
El president de la Diputació de Lleida ha indicat que "és un tema que preocupa molt als ajuntaments, agricultors i ramaders que pateixen aquests robatoris i aquesta nova tipificació del delicte ajudaria a reduir la reincidència i la sensació d’impunitat". I ha afirmat: "La receptivitat de l’ACM és absoluta perquè més enllà dels robatoris agraris que patim a les comarques lleidatanes, aquesta situació també es reprodueix a equipaments municipals".
 
A més de demanar la implicació de l’ACM, cal recordar que el proper ple de la Diputació de Lleida, que se celebra aquest dijous, inclourà a l’ordre del dia un punt d’adhesió a l’informe que proposa l’enduriment de les penes per furts al camp.
 
Per la seva part, el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha assegurat que des de l’entitat donen un "ple i absolut suport a la Diputació de Lleida i a la seixantena de municipis en la proposta d’endurir les penes referents a robatoris". També ha afegit que han demanat al Govern de la Generalitat i a les conselleries d’Agricultura, Justícia i Interior que se sumin a aquesta iniciativa.


Comentaris

envia el comentari